Ökomegoldások dugulásra – duguláselhárítás okosan

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha már láthatóvá válik az, hogy nem folyik le a lefolyóból a víz, ez pedig általában ételmaradékok és zsiradékok lerakódása miatt történik. Ilyenkor nem kell rögtön drága vegyszerekkel próbálkozni, meg lehet oldani a problémákat akár házi módszerekkel is, ha azok nem olyan nagyon, hogy szerelőt kell hívni. Ezek a módszerek teljesen egészségesek, környezetbarátok és még rendkívül olcsóak is.

Duguláselhárítás szakembert ilyen esetékben felesleges hívni, hiszen először érdemes kipróbálni ezeket az otthon ökomegoldásokat. Az egyik ilyen természetes megoldás a szódabikarbóna, amely kisebb dugulások esetén tökéletes lehet, és még tisztító hatása is van. Ha erősebb dugulással van dolga, akkor a bórax lehet a megoldás. Ha a bóraxot forró vízzel keveri, akkor garantáltan megoldja a dugulást, és még a környezetet sem szennyezi. Ecettel viszont semmiképp se használja együtt! Ami szintén hasznos lehet az a mosószóda, amelyet szintén forró vízzel érdemes használni, és ez akár a WC dugulását is könnyűszerrel megoldhatja. Először pumpálja, majd oldjon fel 2-3 evőkanállal a mosószódából két liter forró vízben, és ezt öntse bele a WC csészébe, majd 2-3 óra után leöblítheti.

Bármelyik módszer a fentiek közül rendkívül hatásos, főleg ha megismétli a folyamatot. Később se feledkezzen meg a lefolyók tisztán tartásáról, hiszen nagyobb problémák is keletkezhetnek, amelyek nagyobb költségekkel járhatnak. Ezek a házi módszerek rendkívül olcsók és bármikor használhatóak, illetve kéznél vannak. Amennyiben eldurvulna a dugulás, érdemes szerelőhöz fordulni, például a gödöllői duguláselhárítókhoz. Weboldalunkon, a dugulaselharitas-godollo.hu-n bővebben olvashat szolgáltatásainkról, valamint árajánlatainkat is mind megtekintheti.