Okostelefon trendek 2016-ban

Az Ericsson minden évben végez egy kutatást, amely kimutatja, hogy az okostelefon használói milyen technológiákra számítanak a következő évben. A svéd vállalat most is összefoglalta, 1,1 milliárd lakos véleményét arról, hogy mi lesz a trendi 2016-ban.

[wp_ad_camp_1]

2016-ban a streaming uralkodik majd, ami a fiatalok körében máris nagyon elterjedt, a Twitch, ami játékok közvetítésére készült, szinte elrángatja a tömegeket a TV elől, a 16-19 évesek pedig főleg YouTube videók nézésével töltik majd mindennapjaikat, mint ezelőtt is. A mesterséges intelligencia (MI) lehetővé teszi majd a közvetlen interakciót tárgyakkal, és amíg az okostelefonok ideje le nem jár, addig több olyan folyamatot vesznek majd át ezek a telefonok, amelyeket eddig még csak emberek voltak képesek irányítani. A fogyasztók virtuális-technológiát szeretnének felhasználni mindennapi tevékenységek végzéséhez, néhányuk még az ételt is virtuálisan állítaná elő.

A sürgősségi chat létrejötte is megtörténhet 2016-ban, hiszen az okostelefon fogyasztók érdekeltek egy katasztrófa-információs alkalmazásban. A Messenger és a Whatsapp sikere is épp azt jelzi, hogy ezek az alkalmazások már átvették az elsődleges kommunikációs formát. A fogyasztók egyre több információt osztanak meg egymással és a világgal, így nagy részük úgy gondolja, hogy a korrupt társaságokat érdemesebb online leleplezni, mintha azt a rendőrség tenni meg. Okostelefon szempontból a legnagyobb durranás 2016-ban az iPhone 7 lehet, ami ősszel jelenhet meg, és nem lehet még biztosra tudni a formáját és méretét, de források szerint a design-ja hasonló lesz az iPhone 6S-hez. Ebben az évben várható az iPhone 7S megjelenése is. Ezek tehát a 2016-ra várható okostelefon trendek, amelyeket a fogyasztók is megjósoltak világszerte.