Olyan dolog, amelyeket nem említünk a koraszülött csecsemő édesanyjának

A koraszülött csecsemők szüleinek az első hetek, hónapok leginkább az aggodalomról szólnak. Ezek a szülők, de legfőképp az édesanyák nehéz időszakot élnek meg a baba születésétől számítva, mivel boldogságukat eltakarja a rengeteg stressz. Ilyenkor az édesanyák érzékennyé válnak, ezért érdemes oda figyelni arra, hogy milyen mondatok által próbál vigasztalni.

[wp_ad_camp_1]

A koraszülött kisbaba anyjának nem javasolt elmondani azt, hogy az ő helyzetében más már régen feladta volna a harcot, mivel annak az összetört nőnek ezek a gondolatok nem jelentenek vigasztalódást. Természetesen annak, hogy a csecsemő idő előtt jön a világra semmi köze ahhoz, hogy az édesanya mit evett, csinált a terhesség ideje alatt. Ezért semmiképp ne kérdezze meg az anyától, hogy mit rontott el, mit csinált rosszul a kilenc hónap során. Ha a koraszülött baba megfelelően fejlődik, és semmiféle probléma nem jelentkezik, akkor haza engedik a kórházból. Nem érdemes olyan tanácsokat adni a szülőknek, hogy a babának jobb helye lenne a kórházba, mivel ez csak újabb aggodalmat ébreszt bennük.

Bizonyára mindenki tudja, hogy egy koraszülött csecsemő mérete kisebb az átlagosnál. Babalátogatás során nincs értelme annak, hogy a szülők tudtára adja, hogy milyen kicsi a baba, mivel ők tisztában vannak azzal, hogy gyermekük különbözik a többi kisbabától. Semmi értelme nincs olyan javaslatokat adni a szülőknek, hogy kerüljék a csecsemővel az embereket, vagy, hogy jobb a folyamatos otthon tartózkodás, mivel a koraszülött babák szülei minden helyzetben megkapják a megfelelő orvosi tanácsokat. A legfontosabb, hogy soha nem szabad azt tanácsolni a nehéz helyzetben levő szülőknek azt, hogy ne vállaljanak több gyereket.