Ön felkészült a szoptatásra?

Egy anya a terhessége alatt már el kell, hogy döntse, hogy hogyan szeretné táplálni a gyermekét. Amennyiben a szoptatás gondolatával kezd el játszani, akkor elsőre úgy tűnhet, hogy milyen nagy feladat, hogy mennyi mindenre kell oda figyelnünk.

Viszont ennél sokkal egyszerűbb dolgunk van, ugyanis a testünk tudja a dolgát. Ám mi most mégis annak jártunk utána, hogy anyának miket kell tudni erről a folyamatról. Mielőtt belemélyednénk érdemes elmondani, hogy a szoptatás egy csodálatos élmény, és olyan kapcsolatot létesít anya és gyermek között, melyet senki és semmi nem tud kárpótolni. Ezen felül pedig még érdemes elmondani, hogy az anyatejen kívül semmi sem lehet olyan tápláló a gyermek számára, illetve ezen felül még számos egészségügyi előnyt is élvez. A szoptatás időszakáról elmondhatjuk, hogy egy anya életében teljesen egyedülálló időszak, ugyanis semmilyen más kapcsolat nem tud ilyen szoros lenni anya és gyermeke között. Annak érdekében, hogy a szoptatás alatt minden simán menjen érdemes pár dologra felkészülni.

Bizonyára minden nő ismeri a saját testét, és tudja, hogy az emberi test szépsége abban rejlik, hogy nincs két egyforma test. Érdemes szoptatás előtt elvégeztetni egy mellvizsgálatot, így ezzel elkerülhetjük a szoptatás elején jelentkező problémákat. Anyaként jó ha kitűzünk magunk elé pár célt, pl. ilyen lehet az is, hogy meddig szeretnénk szoptatni. Így ahhoz mérten alakíthatjuk az életünket, munkánkat, stb. Minden eshetőségre fel kell készülni és sajnos az anyukák számára az első pár szoptatás a legtöbb esetben igen fájdalmas. Annak érdekében, hogy elkerüljük a további kellemetlenségeket érdemes egy mellszívót is megvásárolni. Ugyanis, ha nem tudunk szoptatni, túltermelődik a tej vagy hasonló eshetőségre ezzel az eszközzel orvosolni tudjuk a problémát.