Ön hallott már a www.webshop.vonalkod.hu vonalkód webáruházról?

Majdnem minden árucikken láthatunk egy vonalkódot, amelyet a bolti eladók egy gép segítségével leolvasnak. De mi is tulajdonképpen a vonalkód és mire használják? Vannak olyan készülékek, amelyeket kifejezetten a leolvasásra fejlesztettek ki, leginkább a pénztárosok számára.

[wp_ad_camp_1]

A vonalkód egy olyan kód, amely bizonyos gépek által optikailag leolvasható. Egy vonalkódon különböző vastagságú függőleges sötét vonalak és világos közök vannak, amelyek váltakozása fejezi ki az információt. A vonalak alatt általában számok is megjelennek. A kereskedelembe, az árucikkek csomagolásánál használják leginkább. Ez teszi lehetővé, hogy az áruval kapcsolatos adatokat (gyártó ország, gyári szám, a termék cikkszáma) gyorsan tudják azonosítani. Ennek a leolvasásnak az eredménye, hogy segíti és gyorsítja az információ áramlását a bolti pénztáraknál, raktári átvételeknél, valamint minden olyan helyen, ahol az üzleti folyamatokban ez szükséges. Emellett abban is szerepük van, hogy nyomon lehessen követni az élelmiszereket és gyógyszereket. Ilyenek a fényceruzák, a pultba épített szkennerek, a kézi szkennerek, illetve a lézerpisztolyok.

A vonalkódban valójában nem a fekete vonalak, hanem a köztük lévő fehér csíkoknak van fontos szerepük, ugyanis ezekről verődik vissza a leolvasó által kibocsátott impulzus. Az első ilyen eszközt 1974. június 26-án használták egy szupermarketben az Amerikai Egyesült Államokban. Az 1990-es években kezdték használni hazánkban, ahol nagyon gyorsan elterjedt. Vannak olyan internetes áruházak, ahonnan vonalkódolvasó vásárolható meg. Ilyen például a www.webshop.vonalkod.eu, ahol több fajta leolvasó is megtalálható. Hogyha bármilyen kérdése lenne a fent említett webshopból megvásárolható termékekkel kapcsolatosan, akkor hívja a +36-231 008-as telefonszámot, vagy írjon emailt a vonalkod@vonalkod.eu email címre.