Örömteli téli sportok

Itt a tél, van, ahol már havazik is, itt az ideje, hogy élvezzük a téli sportok szépségeit! Sokan azt hiszik, hogy a téli sport kimerül a síelésben. Valóban ez a sport a legkedveltebb (bár nem az egyetlen). A test majdnem minden izmát megmozgatja, emellett nagyon kellemes a hófödte hegyekbe ellátogatni. Lenyűgöző a táj, a hóval fedett hegyek és levegő is nagyon tiszta.

[wp_ad_camp_1]

A téli sport kedvelői számára Magyarországon a Mátrában a Kékes hegy csúcsa a leglátogatottabb síterep. Nem csak síeléssel tölthetjük az időt, a snowboard kedvelői is élvezhetik a hó adta lehetőségeket.

A gyerekek egyik kedvenc téli sportja a szánkózás mely nagyon szórakoztató kikapcsolódás és valljuk be, mi felnőttek is szívesen ródlizunk a gyerkőcökkel.

Komolyabb, embert próbáló téli sport a téli hegymászás, melynek szerelmesei csapatokba verődve indulnak a nagy túrára. Sajnos Magyarországon egyre kevesebb az erre alkalmas hely, de a szomszédos Ausztriában az Alpok bőséggel kínál lehetőséget erre a célra.

Kellemes téli sport a jégkorcsolya is, melyet akkor is űzhetünk, ha a tavaink nincsenek még befagyva, több városban is üzemel műjégpálya. Amikor az időjárás tartósan hidegre fordul, és a tavak befagynak, akkor a természetben is hódolhatunk ennek a vidám sportnak. Arra azonban vigyázzunk, hogy csak akkor menjünk a tavak jegére, ha az teljesen biztonságos!

Kedvelt téli csapatjáték a jégkorong, melyet 6-6 játékos játszik egyszerre. A játék célja, hogy a korongot az ellenfél kapujába juttassuk, lehetőleg többször, mint az ellenfél. A játékosok egy ütő segítségével irányítják a korongot a jégen.

Bármelyik sportra is essen a választásunk, lényeg, hogy jól érezzük magunkat, de vigyázzunk a testi épségünkre,a hó és a jég veszélyes terep!