Orr plasztika, minden, amit érdemes tudni róla

Sokan ódzkodnak kés alá feküdni, azonban bizonyos esetekben, mikor egy – egy testrészével az ember nem tud megbarátkozni és ez már kihat közérzetére, valamint önértékelési problémákkal küzd emiatt, a műtét sokak számára megváltást jelent.

[wp_ad_camp_1]

Orr plasztika során az orr csontos és porcos vázát a kívánt formára alakítják, valamint ebben a helyzetben rögzítik. Az orr plasztikáztatásának számos oka lehet. Sokan elsősorban szépészeti beavatkozásként tekintenek rá, ami igaz is, hisz sok páciens szeretne változtatni méret és/vagy forma tekintetében is az orrán, azonban vannak olyanok is akik a funkcionális eltérések miatt döntenek a műtét mellett. Az orr plasztika történhet helyi érzéstelenítésben, általában ez a jellemző, ugyanakkor lehetőség van a műtétet altatásban is elvégezni. Az operáció időtartama a változtatás mértékétől függ, de alapvetően körülbelül másfél órával kell számolni. A műtét végén a páciens orrára kívülről egy gipszsín kerül, mely rögzíti a frissen műtött érzékszervet. Ennek viselése egy – két hétig kötelező, majd egy kontroll alkalmával az orvos eltávolítja.

A műtét után egy napot kell benn tölteni a klinikán, majd ezek után a páciens kísérő segítségével haza bocsátásra kerül. Az otthoni ápolás, valamint a gyógyulásra vonatkozó utasítások betartása a betegre hárul. Az operáció után előfordulhat, hogy a szemek körül duzzanat keletkezik, de ez a gyógyulás folyamán felszívódik. Természetesen, ahogy a legtöbb beavatkozásnak, úgy az orr plasztikai műtétnek is megvannak a maga veszélyei. Tudni kell, hogy szövődménymentességet egy orvos sem tud garantálni. Fontos, azonban, hogy az operációt végző plasztikai sebész szakorvost a saját érdekében nagy körültekintéssel válassza ki.