Őrült sportok

Ha sportról beszélünk, legtöbbünknek a hétköznapi mozgásformák jutnak eszünkbe: foci, kézilabda, úszás, futás, aerobik, stb. De vannak olyanok, akik a sport szót újraértelmezték. Nézzünk pár példát erre!

[wp_ad_camp_1]

Ember vs. Ló – Először 1980-ban rendezték meg nyilvánosan azt a versenyt, mely azt hivatott kideríteni, hogy képes-e egy ember legyőzni egy lovat hosszú távú futásban. Azt ugyan nem tudjuk, hogy képes-e, de minden évben megrendezik  Walesben ezt a nem túl ésszerű megmérettetést.

Mocsári snorkeling – Ennek a nem túl gusztusos versenynek is Wales ad otthon. Egy lápvidéken lévő hosszú árkot kell végigúszni, amiben akadályozza őket a sűrű, sáros víz, és a sűrű növényzet. A versenyt az is nehezíti, hogy nagyon kell vigyázni, nehogy  valaki belekortyoljon a vízbe, mert az garantált öklendezéshez, hányáshoz vezet.

Fistball – A médiából még nem ismerhetjük ezt a sportágat, bár ez tényleg komoly versenysport: világszerte rendeznek bajnokságokat. A röplabdához hasonlít némileg a játék, amit ötfős csapatokban játszanak. Ököllel kell átütni a labdát az ellenfél térfelére.

Octopush – A játékot gyakorlatilag nevezhetjük víz alatti hokinak is. A korongot ütőkkel kell az ellenfél kapujába juttatni. Mivel a lelátókról ez esetben semmit nem lehet látni, így nem túl nagy a játék népszerűsége.

Kickball – Ez a labdajáték azoknak a sportja, akinek nincs baseballütőjük, kesztyűjük, egyéb védőfelszerelésük. Gyakorlatilag baseballt játszanak, mindössze egyetlen focilabdával, az ütőt pedig a versenyzők lába helyettesíti.

Sakkboksz – Furcsa sportág: kombinálja a sakkot és az ökölvívást. A meccs 11 menetből áll, mely 4 percnyi sakkal kezdődik, két perc boksszal folytatódik, majd a gongszó után ismét sakk következik. Mindenestre érdekes meccs.