Ottawa, a kanadai főváros

Kanada negyedik legnagyobb városa és kormányzati központja az Ottawa-folyó parján fekvő főváros, Ottawa. Kontinentális éghajlatú, erős óceáni hatásokkal, a tél rendkívül hideg szokott lenni, melyet az északi hegyek hiánya okoz, a legtöbb csapadék ugyanakkor nyáron esik.

[wp_ad_camp_1]

Ottawa Kanada legfontosabb közigazgatási központja, itt vannak a minisztériumok székhelyei, valamint a kanadai parlament is a városban ülésezik. A települést 1826-ban alapította John By ezredes, de már előtte is indián törzsek települése volt. 1854-ben kapta meg az Ottawa nevet és 1867-től Kanada fővárosa, bár a független Kanada fővárosa csak 1931-től lett, amikor az ország teljesen levált Nagy-Britanniáról. Rendkívül fejlett város, Ottawában a harmadik legjelentősebb a jövedelem a kanadai városok közül, különösen a szoftverfejlesztés és a távközlési ipar jelentős.

Fontos oktatási és tudományos központ, összesen hét felsőoktatási intézmény található a fővárosban. Híres az évente megrendezett fesztiváljairól, a Winterlude egész Kanada legnagyobb fesztiválja. Sok zenei rendezvénynek is otthont ad, mint a Folk Music Fesztivál, az Ottawa International Jazz Fesztivál és a Fring Fesztivál. Érdemes ellátogatni az érdekes alkotásokat bemutató múzeumaiba, a Kanadai Természetvédelmi Múzeumba, a Nemzeti Galériába, a Kanadai Történelmi és Háborús Múzeumba. Több híres észak-amerikai sportcsapat is a városban játszik. A legnevesebb a jéghoki csapat, az Ottawa Senators, mely bajnokságot is nyert már.