Padlómelegítés tudnivalók

A padlófűtés egyre népszerűbb, ugyanakkor a mai napig rengeteg kérdés merül fel a padlófűtéssel kapcsolatban. Így nem csoda, hogy vannak, akik ódzkodnak a padlófűtéstől, ennek oka pedig a rengeteg tévhit. Ezeket most igyekszünk eloszlatni.

Ha szeretne többet megtudni a padlófűtésről, kattintson ide. A padlófűtés nem egy újkeletű dolog, azonban még mindig rengeteg tévhit kering róla. Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy amellett, hogy drága a fenntartása, még a kialakítása is rengeteg pénzbe kerül. Ami biztos, hogy egy olyan vizes rendszer, ami több különböző fűtési rendszerrel összeköthető, úgy, mint gáz, pellet, keményfa. Akik használják nagyon szeretik, ugyanis kellemesebb közérzetet biztosít, mint más tüzelési formák. Példának okáért, ha egy radiátoros rendszert veszünk, akkor 70-80 Celsius fokos vízre is szükség lehet, azonban padlófűtés esetén mindössze 40-50 Celsius fokos víz is elegendő. Szintén nagy előnye, hogy nem foglal helyet, mint például a radiátor.

Sokan azt állítják, hogy a padlófűtés felkeveri a port, azonban épp csak annyira, mint más fűtési rendszerek. Ha padlófűtés mellett tesszük le a voksunk, akkor a legjobb megoldás a csempe burkolat, mivel ez sokáig tartja magában a hőt. Nagy méretű hő leadásról van szó, így rövidebb idő alatt képes felmelegíteni egy adott helyet. További érv a padlófűtés mellett, hogy kényelmessé teszi a mindennapokat, főként az olyan családok számára, ahol kisgyermek is van. A gyerekek szeretnek mezítláb vagy kis zokniban járkálni, valamint a padlón játszani. A padlófűtés az ilyen esetekben tökéletes. Fentebb említettük, hogy a padlófűtés költséges, valamint fenntartása sem olcsó, legalábbis páran ezt állítják. Holott ez egyáltalán nem igaz, mivel a padlófűtés az egyik legköltséghatékonyabb megoldás.