Parkoló partizánok – avagy a bunkó parkolás

Valószínűleg minden autós átélte már, hogy hiába keringett körbe – körbe, egyszerűen nem talált parkoló helyet. Nos, ilyen esetekben van az, hogy az embernek elege lesz és úgy dönt leparkol ott, ahol csak tud, még ha nem is szabályos.

További információk, hogyan lehet az ember igazi tahó parkoló, ezen a linken. Úgy is mondhatnánk, hogy a parkoló partizán egy külön állatfaj, akit egyáltalán nem izgat, hogy megbénítja a forgalmat, vagy mások elől veszi el a helyet. Világa egocentrikus akár a kisgyerekeké. Ő az a típus, aki autójával elfoglal akár két parkoló helyet is. Szintén egy ilyen evolúciós zsákutcával van dolgunk, ha nem úgy parkol mellénk, hogy még véletlenül se tudjuk kinyitni az ajtót vagy szabályosan be kelljen préselni magunk a szűk résen. Az is jellemző, hogy a villamos sínekre rálóg az autó hátulja, így a villamos nem tud tovább haladni, ezáltal pedig több villamos kocsinyi utas vesztegel egy ember tahósága miatt.

Ennek a fajta viselkedésnek azonban vannak hátulütői. Vannak ugyanis olyanok, akik nem nézik ölbe tett kézzel ezt a fajta intoleráns viselkedést. Így nem kell csodálkozni, ha a parkoló partizán autóján karcolások jelennek meg, akár egy kulcscsomótól is. Ha a hatóság veszi észre jobb esetben parkolási bírságot kap, rosszabb esetben kerékbilincset. Falun alapvetően jobbak a parkolási viszonyok, így nem kell keresgélni a szabad parkolóhelyet. A nagyvárosokban már közel sem ilyen jó a helyzet, azonban ne engedjünk a kísértésnek, ne legyünk mások kárára parkoló partizánok. A legtöbb esetben az ilyen esetek annyira felháborítják az embereket, hogy gyakran posztolják a közösségi oldalakon. Sokszor még a rendszámot sem takarják ki, hogy mindenki jól lássa a szégyenteljes parkolás esetét.