Pécs, a Dunántúl legnagyobb városa

Magyarország ötödik legnagyobb városa Pécs, mely egyben a Dunántúl legnagyobb települése is. Rengeteg látnivalóval és érdekességgel találkozik az idelátogató turista. Pécs több mint kétezer éves, már az ókorban is lakott volt. A középkorban is gyorsan fejlődött, itt alapították Magyarország első egyetemét is 1367-ben.

[wp_ad_camp_1]

A legnagyobb fejlődés a város életében a 20. század második felében történt, amikor megnyíltak a város mellett a szén- és uránbányák. A bányák azóta bezártak és Pécs ma már inkább oktatási és kulturális központ. A város nyerte el 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa kitüntető címet. Több új szálloda is készült erre az eseményre, melyek közül a bauhaus stílusban épült szépséges Hotel Árkádia Pécs, ami kiemelendő. A kulturális fővárosi cím elnyerését követően a város teljesen megújult.

Felújításra került Pécs főtere, a Széchenyi tér és a város híres szülöttének, Zsolnay Vilmosnak a mauzóleuma. Megépült a Tudásközpont mely a város és az egyetem könyvtárainak ad helyet és a Kodály Központ, mely egy kitűnő akusztikájú koncerteknek és különféle konferenciáknak helyet adó központ. Mindenképpen érdemes tehát ellátogatni a városba, ahol olyan érdekes helyeket látogathatunk meg, mint a pécsi TV torony, a Pécsi Állatkert és a múltidéző Pécsi Székesegyház. Pécs középkori városfallal körülvett belvárosa minden látogatót lenyűgöz. A város környékén kitűnő strandolási lehetőségek is vannak, Orfűn, Abaligeten és Magyarhertelenden.