Pénzspórolási tippek a hétköznapokra

Pénzt spórolni nem olyan bonyolult dolog, mint azt sokan hiszik. Csökkenteni a kiadásokat a vásárlás során, lefaragni az eddig át sem gondolt, felesleges költésekből nagy megtakarításokat eredményezhet a hétköznapokban.

[wp_ad_camp_1]

Mindenkinek megvannak a maga szokásai pénzkiadás tekintetében. A hétköznapokban, belearagadva a rutinba ezeket általában nem bíráljuk felül, pedig érdemes lenne. Ha összeszámolnánk, mennyit takaríthatnánk meg, ha reggelente otthon innánk meg a kávét és nem a sarki kis kávézóban, leesne az állunk.

Máshol enni hangulatosabb és kényelmesebb, de nem takarékosabb. Ha otthon vacsorázunk, néhány hónap alatt érezhetjük a pozitív hatásait a pénztárcánkon. A szórakozás mindenkire ráfér, de mindenki más mértékben engedheti meg magának. Egy négytagú család esetében havonta kétszer elmenni a moziba és kólát, popcornt venni, évente több százezres kiadás jelent.

Ha eddig nem foglalkoztunk azzal, melyik boltban intézzük a vásárlást, változtassunk ezen! Vegyük a fáradtságot és keressünk olcsóbb üzletet, már egyetlen alkalommal is több ezer forintot takaríthatunk meg ezzel. A sajátmárkás termékektől se ódzkodjunk, számtalanszor bebizonyosodott, hogy ezek minősége nem marad alatta a legnagyobb márkák termékeinek.

A dohányzás és az alkoholfogyasztás szinte a luxus kategóriába tartoznak. Aki mindennap vásárol egy doboz cigarettát, havonta tízezreket szór el, amit félre is tehetne szűkösebb napokra. Alkalmanként megvenni egy-egy drágább italt belefér, de rendszeresen ott hagyni érte a pénzt, felesleges kiadás.