Propolisz – az immunrendszer erősítője

Az emberi immunrendszer folyamatosan ki van téve a baktériumok, paraziták, vírusok támadásainak. Ha az immunrendszer legyengül a szervezet ellenállhatatlan lesz a betegségekkel, fertőzésekkel szemben.

[wp_ad_camp_1]

Ahhoz, hogy tökéletesen működjön szervezetünk, egészségesen kell táplálkozni, sokat kell mozogni és egészséges életmódot kell folytatni. Nagyon sok hasznos tanácsot kapunk orvosoktól, természetgyógyászoktól, táplálkozási szakemberektől, hogy hogyan éljünk egészségesen, milyen természetes anyagokat fogyasszunk. Ezek közé tartozik a propolisz, melyet már nagyon rég óta ismernek, használnak és fogyasztanak világszerte. A régi feljegyzések szerint az ókori görögök fertőtlenítő szerként és felületi sérülések kezelésére is használták. A méhek a növények rügyeinek nedvéből állítják elő ezt a ragacsos anyagot, amellyel a méhkas belső falait betapasztják így védekezve a külső fertőző hatások ellen. A propolisz nem csak vitaminokat, hanem antibakteriális gyulladás gátló vegyületeket is tartalmaz.

Számos kísérletet végeztek annak megállapítására, hogy a propolisz milyen hatóanyagokat tartalmaz és azt hogyan és milyen mértékben lehet alkalmazni a gyógyászatban. Ma már köztudott, hogy növeli az immunsejtek számát, fokozza ezek aktivitását, serkenti a falósejtek működését valamint növeli az antibiotikumok hatékonyságát. Hogy megelőzzük az influenzát, léguti és megfázásos megbetegedéseket, kúrálhatjuk magunkat propolisszal minden évszakban. Nem kell tartanunk semmilyenfajta mellékhatástól. Minden korosztálynak ajánlott, kivéve azok számára nem, akik allergiásak a méhészeti termékekre. Mielőtt elkezdenénk egy propolisz kúrát, kérjük ki orvosunk véleményét vagy menjünk el egy kivizsgálásra, tesztre, különösen azok, akiknek veseproblémákkal küszködnek.