Pünkösd eredete és története

A Szentlélek kiáradása az Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének a végpontja. A Szentlélek pünkösd napján elárasztotta az apostolokat és Jézus tanítványait, így ez a nap egy új értelmet nyert a keresztények életében. A pünkösd egy zsidó ünnepből ered, amikor is a zsidók az új kenyeret, valamint a tóra-adást ünneplik. A pünkösd görög megfelelője is 50-et jelent, és a magyar megfelelő is kapcsolódik ehhez a számhoz. A pontosido.com-on többet tudhat meg.

Pünkösd 2018 évében május 20-ára és 21-ére esik, vagyis Húsvét után a hetedik vasárnapon és hétfőn ünneplik majd. pünkösdről mindent megtudhat a pontosido.com weboldalon, ahol ezen kívül megtalálhatja a munkaszüneti napokat, és más ünnepekről is többet tudhat meg, tehát garantáltan nem fogja megbánni ha fellátogatja weboldalunkat. Pünkösdöt Húsvét után a hetedik vasárnapon és hétfőn ünneplik, és ilyenkor emlékeznek meg a keresztények a Szentlélek kiáradásáról. A Szentlélek szimbóluma a galamb lett a katolikus ikonográfiában, mert Jézus megkeresztelése után Jézusra a Szentlélek egy galamb formájában szállott le.

A különböző kultúrákban több szokás is elterjedt amikor Pünkösd ünnepére kerül a sor, az egyik ilyen a májusfa, amit nem csak május elsején állítanak fel, hanem akkor is, amikor eljön Pünkösd napja. Amennyiben a továbbiakban is szívesen olvasgatna a pünkösdről, mert szeretne megismerkedni ezzel az ünneppel vagy csak ki szeretné egészíteni tudását, akkor keresse fel mindenképpen weboldalunkat a pontosido.com-ot, hiszen itt minden információt és részletet megtalál ebben a témában, ráadásul megismerheti Pünkösd történetét, eredetét, de többet tudhat majd meg a pünkösdi szokásokról is, például a pünkösdi májusfáról, a pünkösdi királyról, vagy éppen a pünkösdi királyné-járásról is.