Rack szekrények – Mit érdemes tudni róluk?

A rack szekrény szó hallatán a többség nem tudja mire gondoljon, mivel még sosem hallott róla. Holott a többség már találkozott vele, legalábbis biztosan látta, csak nem tudta, hogy mi a pontos elnevezése. Abban viszont biztosak vagyunk, hogy az informatika területén dolgozóknak nem kell bemutatnunk.

[wp_ad_camp_1]

Rack szekrény nevéhez híven nem más, mint egy szekrény, ami tárolásra és rendszerezésre szolgál. legtöbbször fémből készül és gyakran zárható is. Eddig majdnem olyan, mint egy átlagos szekrény, annyi különbséggel, hogy egy átlag szekrény fából készül, míg a rack szekrény fémből. Azonban nem is igazán ez a különbség, hanem az, amit benne tárolnak. A rack szekrények kifejezetten a különféle telekommunikációs és informatikai, valamint kábelezési termékek tárolására és ezek rendszerezésére szolgálnak. Így már érthető, hogy az informatikusoknak miért nem kell bemutatni. Manapság, aki rack szekrényt keres, annak bőven akad miből válogatni, mivel hatalmas a választék rack szekrények terén. A home made termékek ma már nagyon divatosak, így rack szekrényt is lehet készíteni házilag, ebben az internet nagy segítséget jelent, azonban ezek sokszor meg sem közelítik a gyártók által készítettet.

Rack szekrényt illetően a hatalmas választék által számos különféle típust találhatunk a piacon méret tekintetében. A szélességük és a magasságuk is a legkülönfélébb, így nem jelent gondot megtalálni a tökéletest. A rack szekrények fémből készülnek, azonban az oldallapok és az ajtó egyéb anyagokból is készülhet, mint például üveg, teli fém vagy perforált fém. Az elhelyezkedésük kapcsán is lehet választani, mivel léteznek fali és álló változatok, így ebben az esetben is a vásárló igénye érvényesül. Látogasson el Ön is a 3bnetwork.hu webáruházba és tekintse meg a bő kínálatot rack szekrények terén!