Ránctalanítás természetes alapanyagokkal

Egy bizonyos kor után óhatatlanul is figyelni kezdjük, mit mutat a tükör. Arcképünket figyelve lankadatlan lessük, hol jelennek meg barázdák, mit kellene szájunk és szemünk környékén eltakarni. Az öregedésre utaló jeleket vizsgálva törekszünk a kellemetlen ráncokat eltüntetni, mindent bevetve, hogy szépek és fiatalosak maradjunk. Különösen a nők számára fontos a mutatós külső megőrzése, az arc és a nyaktáj simaságának megőrzése. A cél egy, a módszer azonban különböző, hogyan akadályozható meg, hogy nyilvánvalóvá legyenek az idő múlásának sokatmondó jegyei.

[wp_ad_camp_1]

A szakemberek szerint az arcápolást érdemes időben elkezdeni! Praktikusabb, ha először az étrend helyes megválasztásával gondoskodunk a megfelelő vitamin- és ásványi anyagok beviteléről a szervezetünkbe. Minden étel, amit megeszünk hat ugyanis a bőrünkre. A fiatalosság megőrzésének első titka, hogy a táplálkozásban kapjanak szerepet az alapvető vitaminok és fehérjék. A második titok az elegendő folyadékfogyasztás, ami biztosítja a kellő rugalmasságot. Természetesen a víz a legjobb szomjoltó, az alkohol pedig épp ellenkezőleg, romboló hatású. Az ártalmas szokások – így a dohányzás is –, kimondottan károsan hatnak az arcbőrre, mert csökkentik az oxigénellátást. Az erős napsütés kerülendő, az UV sugarak kiszárítják a bőrt. A ráncok száma növekedni fog a dehidratáltság következtében!

Az igazsághoz tartozik, hogy egyéni adottság is, ki mikor kezd ráncosodni. A szerencsésebbek 50 éves kor előtt nem találkoznak a ráncok okozta problémával. Általánosságban azonban elmondható, hogy 30 év feletti nők, 40 év feletti férfiak bizton számíthatnak a bőr állapotának megváltozására. Az életmódbeli eltérések szintén befolyásolják az egészségi állapotot, az arcbőr a stressz és a nehezebb élethelyzetek folytán sokat veszíthet rugalmasságából. Fontos különbséget tenni a ráncok és a más jellegű bőrelváltozások között, lényeges a tudatos odafigyelés testünkre! Minden tünetre reagálni kell, ajánlott orvossal megbeszélni az esetlegesen jelentkező panaszokat. Ha valaki erős ráncosodásra hajlamos, kozmetikussal konzultálhat, hogyan lehet mesterséges anyagok, kozmetikumok minimális használatával az arcbőr szépségét hosszútávon megőrizni!