Rhode Island látványosságai

Rhode Island lehet, hogy az Egyesült Államokban a legkisebb állam, de a történelemre és a festői szépségre nézve sokkal nagyobb a területénél. Az államot 1636-ban alapította Roger Williams, egy vallásos száműzött Massachusetts-ből. Rhode Island beceneve az óceán állam, amely igen helytálló, mivel tíz mérföldnyi partvonal található itt, és mindegyik part tele van lenyűgöző szépséggel.

[wp_ad_camp_1]

Az állam legnépszerűbb úticélja, Newport, amely jól ismert a gazdagok számára, akik itt élnek, de sok más nagyszerű hely van azok számára is, akiknek szűkebb a költségvetésük. A több mint 150 éve álló Beavertail Világítótorony készen áll arra, hogy a hajókat az öbölbe vezesse. A világítótorony 1856-ban épült, de a Beavertail világítótorony volt a harmadik világítótorony a kolóniákban, és ez Rhode Island egyik legfőbb világítótornya. A fény minden hatodik másodpercben forog, és ködös, ami 30 másodpercenként eltűnik.

Az év nagy részében Narragansettnek kevesebb, mint 16 000 embere van, de a lakosság több mint kétszerese gyűlik össze itt a nyári hónapokban, ennek pedig oka van: Narragansettnek van a négy legjobb tengerpartja egész Rhode Island-en. Talán a legérdekesebb a Sally Brine Beach, amelyet egy helyi rádió személyiség után neveztek el. A forradalom alatt itt horgonyzottak a brit hadihajók; ma az emberek pedig élvezhetik a halászhajók látványát. A Scarborough State Park a legkedveltebb úticél a turisták számára az államban. A Roger Wheeler State Beach rámpái akadálymentesítettek, míg a Town Beach a város központjában található. Egy tiszta napon a Mohegan Bluffs-ban a Block Islandon nemcsak az Atlanti-óceánra nyit drámai kilátás, hanem a New York-i Long Island-i Montaukot is megtekintheti innen. Ezeken kívül a Colt State parkot is érdemes fellátogatni.