Saját üvegház építése

Egy fóliasátor vagy egy kisebb üvegház jól jöhet minden család számára, hogy télen, illetve a tél elején, vagy már kora tavasszal is élvezhessék a saját friss zöldségeiket, esetleg egy-egy cserepes növényt, itt bújtathassanak el a téli fagyok elől.

Általában a hidegek bekövetkeztével jut egy kerttulajdonosnak ideje a barkácsolásra. Az őszi munkálatok elvégzése után, sokan vágnak bele egy üvegház megépítésébe, illetve a fóliasátrakhoz szükséges elemek beszerzésébe. Ezekkel biztosíthatjuk kertünkbe egyes palánták kitermelését, illetve a hideget jól tűrő zöldségeket, akár mi magunk is megtermeszthetjük, mint a cékla, zöldborsó és egyes káposztafélék. Az üvegház építése során, sok mindent felhasználnak manapság már az emberek, jobbnál-jobb és elképesztő ötletekkel rukkolnak elő. Akik nem profi üvegházat szeretnének, és anyagi keretük nem engedi meg, azok lehetőségeiknek mérten választanak újrahasznosító anyagokat. Felhasználnak régi ablakokat, ajtókat, áttetsző műanyag fóliát, műanyag vagy üveg palackokat, de használnak még a szénabálákat is. Bármelyik mellett is döntünk, biztosak lehetünk abban, hogy megéri, bár mindegyiknél jó, ha előre átelemezzük az előnyöket és a hátrányokat is.

Az egyik ilyen ötletes üvegház lehet a régi ablakokból épített típus. Ez azok számára kitűnő választás, akik hozzá tudnak jutni, vagy épp rendelkeznek régi ablakokkal, esetleg üveges ajtókkal. Felhasználása egyszerű, hisz ezeken még a szellőztetéshez szükséges zsanérokat is megtalálhatjuk. Az ablakok számára egy jó alapot és egy biztos keretet kell csak beszereznünk, mely masszívan állja még a nagyobb szeleket is. Építéséhez mindenképp férfikézre van szükség. A kinézetén nagymértékben javíthatunk festéssel, így nemcsak a növények termesztésére tudjuk használni, de még a kert díszeként is tündökölhet. Építésével egy remek szórakozási lehetőség nyílik mindazok számára, akik szeretnek barkácsolni és élvezni a saját munkájuk gyümölcsét.