Spanyolország legszebb városai

Gazdag történelmi helyekkel, fantasztikus műemlékekkel, gyönyörű építészettel és szép, lombos parkokkal Spanyolország mindenki szívesen lát legszebb városaiban. Világszínvonalú éttermek és élénk bárok veszik körül az utcákat, ahol a helyiek és a külföldiek hajnalig odakint tartózkodnak, és élvezik a pezsgő éjszakai életet. A nap, a tenger és a selymes homok gyakran gyönyörű környezetben helyezkedik el, nézzük meg tehát, hogy melyek Spanyolország legcsodásabb városai.

A napfényben fürdő Barcelona, Catalunya fõvárosa hihetetlen élményekkel gazdagít mindenkit aki ide látogat. A régi gótikus negyed, a szűk sikátorok, hatalmas katedrálisok és békés terek mindenkit magukkal ragadnak, míg más városrészek Gaudi ihlette alkotásainak adnak otthont, ott van például a La Sagrada Familia – a város ikonikus mérföldkője. A tenger mellett fekszik néhány nagyszerű tenger gyümölcseit kínáló étterem, valamint a város gyönyörű tengerpartjait is érdemes megnézni, ahol számos vízi tevékenység várja a turistákat.

A Spanyolország szívében fekvő főváros, Madrid egy dinamikus hely, amely élettel és energiával teli. Lenyűgöző látni, hogy a város szívében az építészeti stílusok változatosak és szemet gyönyörködtetőek, a paloták és kúriák szinte egymást érik, miközben kortárs épületekkel teli utcákat is látni. A festői történelmi központ szívében fekvő, gyönyörű gótikus katedrálisával Sevilla tökéletesen keveri a régit és az újat. Több nagyszerű bárral, étteremmel és éjszakai szórakozóhellyel mindenki előtt nyitva áll Sevilla, és a várost különösen érdemes fellátogatni a Feria de April és a Semana Santa fesztiválok során, amelyek rendkívül izgalmasak. A felsorolt városokon kívül Valenciát, Granadat, Malagát és Bilbaot is megéri fellátogatni.