Sport minimális mozgással és egy kis árammal

Folyamatosan jelennek meg az újabbnál-újabb mozgásformák, ma már mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő sportot, illetve edzést. A legújabb őrület a speedfitness. Talán már az Ön számára is ismerős az az érzés, amikor úgy tűnik, hogy nem 24 órából áll egy nap, hiszen túl rövid és szinte semmire sem maradt ideje, amit eltervezett, nem, hogy még sportoljon. Ha a rohanó világban, a számtalan teendő között az edzésre már nem jut ideje vagy éppen energiája, akkor érdemes megismernie a speedfitness nevű legújabb edzésformát.

[wp_ad_camp_1]

Általa már akár heti két alkalommal 20 perc alatt is látványos eredményeket lehet elérni és mindehhez csupán elektromos áramra van szükség. Nem kell azonnal megijedni a gondolattól, hiszen egy tesztelt edzésről van szó, ami helyes használat mellett nem árthat. A speedfitness az áram izomcsoportokra kifejtett hatását használja ki.

Már profi sportolók is igénybe vették különféle módon az elektromos áram adta lehetőségeket. Most a speedfitness az elektrostimulációs készülékek legújabb generációját hozza el mindenki számára. Lényege tulajdonképpen az, hogy a testet érő elektromos impulzusok hatására az izmok összehúzódnak, viszont az inakat és az ízületeket nem terheli az áram. A kis erősségűre állított váltóáram előbb összehúzza, majd hagyja elernyedni az izmokat, így fokozva ezzel a hagyományos edzés hatékonyságát.

Az edzés előtt szükséges egy speciális edzőruha, ami egy nadrágból és egy háromnegyedes ujjú felsőből áll, valamint egy speedfitness-mellényből. A mellény kapcsolódik egy géphez, mely adja a kis erősségű váltóáramot. Az első edzés alkalmával valószínűleg szokatlan lesz az áram hatása az izmokban, hiszen egy enyhén bizsergető érzést nyújt, ám a további edzések során az áramerősség emelhető, ahogyan kezd hozzászokni a szervezet.