Sportok a hatékony önvédelem érdekében

Kick-box: Már a sportág nevéből is sejthető, hogy ez a sport a rúgásokra helyezi a hangsúlyt. Egy utcai támadás esetén kicsi a valószínűsége annak, hogy az ellenfeled bármilyen szakszerű technikát is ismer, pontosan ezért akár egy jól irányzott rúgással akár azonnal ártalmatlanná teheted. A kick-box lényege tulajdonképpen az, hogy megtanít pontosan ütni, rúgni, illetve elzárkózni az irányodba érkező találatok elől.

[wp_ad_camp_1]

Aikido: Egy igazán érdekes harcművészetről van szó, mely könnyedén megkülönböztethető a többitől. Ez a sportág tartalmaz néhány igazán lenyűgöző elemet, de javarészt az ellenfél támadáskor hagyott védelmi réseit aknázza ki. Ha láttál már Steven Seagal filmeket, akkor biztosan tudod, hogy miről is van szó.

Karate: A sport lényege a támadás leszerelése. A neve szó szerint „üres kezet” jelent, avagy ez a sportág nem használ semmilyen fegyvert. Ezen sport ismerete különösen hasznos lehet egy utcai támadás esetén, mivel nem igazán esélyes, hogy bármilyen önvédelemre alkalmas eszközt szorongatsz éppen akkor, amikor megtörténik a baj.

Keysi: Arról a sportról van szó, mely a Batman filmek kapcsán lett igazán híres. Kifejezetten önvédelmi célzattal fejlődött ki, ezért figyelembe veszi az ösztönöket és a reflexszerű mozdulatokat, melyek továbbfejlesztésével garantálja a hatékony fellépést. Az önvédelem egyik leghatékonyabb eszköze, így ha szeretnél valamilyen önvédelmi képzésen részt venni, de nem tudsz dönteni, akkor bátran válaszd a keysi-t.

Boksz: A sportág tipikus, nyugati fajtája a tévéből ismert piros sarok – kék sarok felállást jelenti. Biztosan már Te is láttál már bokszmeccset, így pontosan tudod azt is, hogy mire számíthatsz, ha boksz órákon veszel részt. Itt szigorú szabályok vannak, a lábakat például csak mozgásra szabad használni, a kezek vannak a középpontban.