Sportoljunk otthonunkban az evezőgép segítségével

Nagyon sokan döntünk az otthoni sportolás mellett, hiszen legtöbbször nem igazán van időnk a különböző fitnesztermekbe ellátogatni. Minden nap, amikor hazaérünk a munkából, máris igénybe vehetjük saját otthoni fitnesz gépeinket. A gépek beszerzésénél érdemes alaposan átgondolni, hogy mely készülék, készülékek mellett döntsünk.

Érdemes olyan sportszer mellett letenni voksunkat, amely képes egész testünket átmozgatni, hiszen valószínűleg mindnyájunknak ez a fő célja. Az evezőgép és az evezőpad képes a teljes test megmozgatására és nagyon rövid idő alatt látványos eredményeket érhetünk el vele. Az edzések alatt a pulzusszám nagyon rövid idő alatt felgyorsul, és máris beindul az oxigénfelvétel. Az oxigénfelvevő képesség felgyorsulása miatt a szervezetben elkezdődik a felesleges kalóriák lebontása. Az evezőgépek használata közben igen fontos, hogy tökéletes módon sajátítsuk el annak használatát. Ha megfelelően használjuk, akkor az edzések esetében szó nem lesz az önsanyargatásról, inkább egy igazi mókának fog tűnni az egész.

A padon való előre és hátra való mozgás, tényleg az evezés élményét nyújtja. Már csak egy kellemes hűs vízpartot kell magunk elé képzelni és máris indulhat az edzés. A gép megvásárlásakor nagyon oda kell figyelni arra, hogy olyan modellt válasszunk, ahol az evezők együtt működnek, azaz egy láncon keresztül, hiszen nagyon fontos, hogy az evezők visszahúzásakor erőt fejtsenek ki. A padok tekintetében arra érdemes figyelnünk, hogy a padok mozogjanak, azaz guruljanak a sínen. A vásárlás utolsó és talán az egyik legfontosabb szempontja a szerkezet helyigénye. Ha kis lakással rendelkezünk, akkor alaposan gondoljuk át, hogy hová is szánjuk legújabb szerzeményünket!