Svájc legszebb látnivalói

Svájc kiváló úti cél lehet mindenki számára, hiszen itt megtalálhatják a megfelelő elfoglaltságot a túrázók szerelmesei, a tudomány megszállottjai, a síelés kedvelő, azok, akik nagyokat szeretnek enni, akik a gyönyörű tájakat kedvelik, de azok is, akiket elbűvöl a precizitás és a rendezettség, és akik fontosnak tartják a környezetvédelmet.

Svájc történelmi városaiban ugyanis mindez megtalálható. A gyönyörű tájak nem is lehet kérdéses, hiszen az egész ország egy az egyben az Alpok közepén terül el, így bárhová is csöppenjünk, hegyek vesznek majd körül minket. Ugyanígy a hegyeknek köszönhetően a túrázás és a síelés is lehetséges minden mennyiségben. Mindezen felül azonban Svájc híres zöldövezeteiről, tisztaságáról. A közlekedés pontossága, az élet rendezettsége pedig már önmagában is csoda. Na és ki ne hallott volna még Svájc finom csokoládéiról vagy sajtjairól? Svájc történelmi városaiban valóban mindenki megtalálja a számára ideális kikapcsolódást. Svájc a víz országa, hiszen rengeteg tó és folyó található benne. Ha az ország legszebb látnivalóit keressük, akkor ezek közül is illik felkeresni néhányat. Itt van például a Boden-tó, ahol a vízi sportok szerelmesei kiélhetik magukat. De remek kirándulási célpont lehet a Genfi-tó vagy a hasonlóan gyönyörű Neuchâteli-tó is. Továbbá kihagyhatatlan a Rajna-vízesés, mely a kontinens legnagyobb és legerősebb vízesése a maga 125 méteres dübörgő vízhozama miatt.

Ha már Svájc, akkor természetesen az Alpok egyes csúcsait sem szabad kihagyni. Érdemes megnézni a Matterhornt, mely az ország egyik legmagasabb hegye. A csodás és drámai táj mellett a síelés, snowboardozás, a túrázás vagy a hegymászás is valódi kikapcsolódást jelenthet. És, ha már a hegyekben járunk, érdemes elkalandozni az Alpok leghosszabb és legmagasabb gyalogos függőhídjához, a Trift gleccser-lánchídhoz is. És akkor még nem is soroltuk fel a csodásabbnál csodásabb svájci városokat. Az első Genf, az óragyártás központja. Továbbá itt található még a reformáció emlékműve és Bartók Béla szobra is. A sportok szerelmeseit minden bizonnyal nem fogja hidegen hagyni Lausanne sem, mely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Korcsolya Szövetség székhelye. Kiváló síelési lehetőséget kínál Grindelwald is, mely egy valóban közkedvelt üdülőhely. De a felsorolásból nem maradhat ki Bern és Zürich sem. Bern, Svájc fővárosa, és központja az UNESCO világörökség része. Ezzel együtt pedig talán még felsorolni sem lehet, mennyi gyönyörű látnivalót tartogat a turistáknak. Zürich ezzel szemben Svájc legnagyobb városa, és innen közelíthetjük meg legkönnyebben a már említett Rajna-vízesést is. Továbbá itt található a Grossmünster, a Miasszonyunk-templom, a Nemzeti Múzeum, de a Városi múzeum is rengeteg látnivalót rejt. E felsorolás természetesen a teljesség igénye nélkül készült, hiszen talán leírni sem lehet, hogy mennyi csodás táj, város, látnivaló várja a turistákat Svájcban. Mindenesetre, aki megteheti és ellátogat ebbe a varázslatos országba, egy életre szóló, felejthetetlen élményt tudhat majd magának.