Száműzd a hányingert ezekkel az ételekkel és italokkal!

Amikor hányingerünk van, rá sem bírunk nézni az enni- és innivalóra. Pedig vannak bizonyos ételek, melyekből érdemes legyűrni az első falatot vagy kortyot, hogy utána hamarosan megkönnyebbülést érezzünk.

[wp_ad_camp_1]

A sós rágcsálnivalók könnyen emészthetők és nyugtatólag hatnak hányinger esetén. Ha éppen nincs kéznél ilyesmi, a teljes kiőrlésű kenyér, a piritós, a natúr gabonapehely vagy a nem zsírban sült burgonya is hasonló módon segít a háborgó gyomron.

A banán és az alma olyannyira képesek csökkenteni a hányingert, hogy alkalmasak a hányás megelőzésre is. Szobahőmérsékletűre vagy annál hidegebbre hűtve fogyasszuk őket, amelyik éppen jobban esik. Ehetjük csak az egyiket vagy másikat, de akár kombinálhatjuk is őket, mindkettő kiváló tápanyagforrás és energiát ad a hányingertől megviselt szervezetnek.

A borsmentát hagyományosan használják az émelygés csillapításához. Ellazítja a gyomor izmait és segíti az emésztést is. A gyömbér felhasználásának 2000 éves múltja van, a világ számos pontján alkalmazzák emésztési rendellenességek kezelésére, hányinger csillapításához is. Fogyaszthatjuk teaként, aki kedveli az ízét, nyersen is rágcsálhatja vagy beleturmixolhatja vízbe.

A fagyasztott gyümölcsöt cukor nélkül, natúran érdemes fogyasztani a hányinger megszüntetéséhez. A hideg alapvetően jót tesz ilyenkor a gyomornak, de kipróbálhatjuk a mogyorót is, mivel gyakran a fehérjehiány áll a hányinger hátterében. A nátrium és kálium tartalmú sportitaloktól néhány perc alatt elmúlhat az émelygés.