Szentpétervár legszebb helyei

Az eleganciájáról és nagyszerűségéről híres Szentpétervár lenyűgöző építészettel büszkélkedhet: csodálatos palotákkal és katedrálisokkal, amiket mindenképpen érdemes fellátogatni.

[wp_ad_camp_1]

Szentpétervár a Neva folyó torkolatánál, a Finn-öböl partján fekszik, Oroszország második legnagyobb városa Moszkva után. A város egy valóságos kulturális erőmű, fantasztikus művészeti gyűjteményeivel együtt, amelyek világszínvonalú balett, klasszikus zene és színházi előadásokkal teli opulens operaházak mellett találhatók. A hatalmas helyszínen fekvő Alekszandr Nevski-kolostor az orosz ortodox egyház egyik legfontosabb spirituális központja, és a mai napig is használatban van. Nagy Péter 1710-ben alapította, és azon a helyen fekszik, ahol Alekszandr Nevszkij – a volt herceg és a város védőszentje – állítólag 1240-es csatában legyőzte a svédeket. Az Állami Orosz Múzeum Szentpétervár központjában a Művészeti tér teljes oldalát elfoglalva egy mesés hely, ahonnan többet tudhat meg az orosz művészetről. Az 1895-ben alapított múzeum a hatalmas Mikhailovsky palotában található, amely maga is műalkotás: a neoklasszicista épület számos kiváló helyiségnek és galériának ad otthont.

A 12. századi műalkotásokkal és bizánci ihletésű ikonokkal az átfogó gyűjtemény hihetetlen utazásra visz a különböző korokban, szocialista-realista alkotásokkal, hercegi portrékkal és epikus tájfestményekkel együtt. Az Állami Orosz Múzeumot, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak a Hermitage mellett, érdemes megnézni, ha érdekli a művészet. Az 1719-ben épült New Holland-szigetet azért nevezték el így, mert a környékén lévő vízi utak és csatornák úgy néznek ki, mintha éppen Amszterdamba lépett volna be. A háromszög alakú sziget is kötelező látnivaló, ha Szentpétervárra látogat.