Szép kisvárosok Vermontban

Vermont maga a vadon élő csodaország, amely a kanadai határon fekszik és masszív, szép terep jellemzi. A hegyek kitűnő sítelepekkel büszkélkedhetnek, a túrázás és a hegyi kerékpározás pedig szuper nyári szórakozást biztosít. Az erdökkel borított tavak üveges medencéket kínálnak a ködös, pihentető napokra. Mindeközben a korai amerikai kolónia és az Egyesült Államok története Vermont kisvárosaiban – múzeumjaiban, műemlékeiben és a régi épületekben is megtekinthetőek.

[wp_ad_camp_1]

Bennington egy történelmi város, ami  az amerikai függetlenségi háború egyik nagy harcának helyszíne volt, és ma már bizonyítékot láthatunk a Benningtoni csata emlékműben. Ez a 93 méteres obeliszk 1889-ben fejeződött be, és megemlékezik az 1777-es csatáról. Valójában ez a legmagasabb ember alkotta szerkezet az egész államban. A közelben található a Park-McCullough Történelmi Ház, amely az egyik legjobban megőrzött példája a viktoriánus építészetnek New England területén. Warren kis városa a Mad-folyó völgyében található, a buja zöld hegyek két tartománya között. A síelés népszerű a környéken az 1930-as évek óta, amikor az első sífelvonót a völgybe építették.

Az 1950-es években a sípályák fejlesztése után a város több híres nevet – köztük a Kennedyt is – vonzotta a lejtőkre. A meleg nyári hónapokban a helyiek és a látogatók egyaránt élvezhetik a Warren-vízesés hűvös vizét, hiszen ez a természetes fürdőhely egy kristálytiszta szurdok, amelyet a hegyek szépsége vesz körül. Az Addison megyében elhelyezkedő Middlebury jó hely Vermont történetének megismeréséhez. Az 1882-ben alapított Vermont History Henry Sheldon Múzeum egy kompakt, de átfogó művészeti és régiséggyűjtemény. Hasonlóképpen, a Vermont Folklife Center a városban nagyszerű hely arra, hogy megismerje Vermont kultúráját.