Szerencsét hoz-e a szerencsebambusz?

Sok esetben szeretnénk ajándékozni valami egyedit, különlegeset, emlékezeteset. Ilyen esetekre jó ötlet lehet a szerencsebambusz, más néven: Lucky Bamboo. Néhány éve hazánkba is betört ez a fura kis növény, mi pedig reméljük, hogy valóban szerencsét hoz.

[wp_ad_camp_1]

Pedig gyakorlatilag  arról van szó, hogy a kertészek, akik megalkották ezt növényt, ügyes marketinggel világhírűvé tették,merthogy a szerencse mindig, mindenkinek jól jön.

Sajnos a szerencsebambusznak sem a bambuszhoz, de talán még a szerencséhez sincs sok köze, mint ahogy a négylevelű lóherének sem, de ha hiszünk benne, a hit ereje meghozhatja a várva várt szerencsénket.

Ez a keleties növény valójában pedig nem más, mint a dracena egyik fajtája. A szerencsebambuszt bármelyik virágboltban, növénykereskedésben megvásárolhatjuk, hogy a lakásunkat díszítse, vagy akár megajándékozzunk vele valakit. Vágott virágként csokorba kötve is szépen mutat, vagy kis tálkában, cserépben csoportosan is kapható.

Vízbe téve hamar kigyökerezik, így ha meguntuk a vázában vágott virágként díszelgő szerencsebambuszt, akár el is ültethetjük egy cserép jó minőségű földbe. Szobanövényként az ápolása megegyezik a többi dracena fajtáéval: ne tegyük huzatos, hideg helyre, és téli időszakban ne locsoljuk túl!

Ha vázába szeretnénk tartani hosszú távon, ne feledkezzünk meg róla, hogy egy idő után nem lesz neki elég a víz, tápanyagra is szüksége lesz, ergo mégis csak el kell ültetni előbb-utóbb.

A fiatal növény nem szereti a klóros vizet, így hát öntözzük inkább lágy vízzel, mert a klórtól a növény levelei megsárgulnak és elszáradnak.

Ha a fenti utasításokat betartjuk, akkor talán még a szerencse is utolér minket, ha másként nem, a szerencsebambuszunk sokáig szép dísze lesz a lakásunknak.