Szeretne egy jól működő akció-kamerát? Akkor ezekre figyeljen oda!

Manapság egyre nagyobb divatját éli a hiper-szuper kütyük, melyek között fellelhetjük az akciókamerákat is. Azok számára, akik nem mozognak otthon az elektronika világában igen nagy fejtörést okozhat egy-egy ilyen eszköz beszerzése. Ugyanis a piacon ma már számtalan fajtát és funkcióval ellátott modellt találhatunk.

[wp_ad_camp_1]

Most mi megpróbálunk abban segíteni, hogy mire érdemes odafigyelni, ha szeretnénk egy ilyen terméket beszerezni. Azok számára, akiknek még új a fogalom elmondjuk, hogy az akciókamera nem mást, mint egy kis kamera, amely lényege abban rejlik, hogy minél strapabíróbb legyen illetve, hogy minél több helyre lehessen rögzíteni, majd ez által felhasználni. Az egyik alapvető elvárás ezeknél a kameráknál, amely talán a 21. században már cseppet sem meglepő, az a full HD felbontás. A ma megvásárolható terméknél a legtöbb esetben ezt meg is kapjuk. Amely azt jelenti, hogy 1080p felbontást nyújtanak, amely még mindig nem 4K, de már viszonylag jónak számít. Az egyik komoly probléma, amely a legtöbb gyártónál jelentkezik az a gyorsaság.

Ugyanis az olcsóbb kategóriák 30fps-re képesek. Viszont a kicsit drágább kategóriától már elvárhatunk HD felbontásban 60fps-t rögzítést is. A másik, amire érdemes oda figyelni az-az optikán, ugyanis azon rengeteg múlik. Továbbá ez mellett fontos a fényérzékenység és a látószög is, illetve a képstabilizátor, amely nélkül ugrálni fog a kép. Az akciókamerák méretéhez viszonyítva az akkumulátor sem lehet túl nagy, amely a legtöbb modellnél az üzemidőre is rányomja a bélyegét. Átlagában olcsóbb és a drágább kategóriás modelleknél is 1-1,5 óra az üzemidővel kell számolnunk. De ezt cseppet sem nevezhető nagy problémának, ugyanis ez könnyedén kiküszöbölhető egy csere, illetve tartalék akkumulátorral.