Szükség van-e kutyaiskolára?

Az emberek, de még a kutyatulajdonosok véleménye is megoszlik azzal kapcsolatban, hogy szükség van-e kutyaiskolára, vagy sem. Amikor hazavisszük az új négylábú családtagot, akkor bízunk benne, hogy minden rendben lesz vele, és sok örömét fogja lelni a kutyusban a család minden tagja.

[wp_ad_camp_1]

A kutyaiskola lehetősége ilyenkor az átlag gazdik fejében meg sem fordul, ők többnyire csak akkor kezdenek el foglalkozni a témával, amikor rájönnek, hogy nem tudják egyedül megtanítani a kedvencüket arra, amire szeretnék. A rutinosabbak az első pillanattól kezdve felkészültek, és vagy rendelkeznek olyan képességekkel, melyek a helyes kutyaneveléshez kellenek, bár ez nagyon ritka, vagy kutyaiskolába viszik az ebet már egészen kiskorától kezdve, hogy mindent megfelelően elsajátítson és örömteli legyen az együttélés.

A Dogisland Kutyasuli szakembereinek tapasztalata azt mutatja, hogy semmilyen otthoni oktatás nem ér fel a kutyaiskolában tanultakkal. A szakképzett kutyaoktatók hozzáértése, tapasztaltsága, kisugárzása, a jól bevált módszerek, valamint különösen az egyes kutyák igényeire szabott foglalkozások hatalmas előrelépést jelentenek ahhoz képest, amilyen tempóban otthon a gazdi tanítani képes a házi kedvencét.

A kutyaiskolában sokkal többet kap a kutya és a gazdája, mint egy egyszerű oktatás. Nem csak azt tanulja meg az eb, hogy rendesen sétáljon az utcán, ne rágja szét a dolgokat, ne támadjon rá másokra, ne legyen válogatós, legyen szobatiszta, ne fogadjon el idegentől ételt, ne ugráljon fel az emberekre, szófogadó legyen, és még sorolhatnánk, hanem számos szórakoztató játékot és trükköt is elsajátít, mellyel örömtelivé tehető a kutyus és gazdija közös időtöltése. Ha többet szeretne megtudni a kutyaiskola kínálta lehetőségekről, akkor látogasson el a dogisland.hu internetes oldalra.