Táblázatkezelés Excel segítségével

Az irodai szoftverek egyik legismertebb és legfontosabb szereplője a Microsoft Excel nevű táblázatkezelő program. Feladatok sokaságához használhatjuk, amely során nagymértékben megkönnyítheti a munkánkat, illetve gyorsabbá, egyszerűbbé és átláthatóbbá teheti a munkafolyamatokat.

[wp_ad_camp_1]

A táblázatkezelés jelentősége egyre nagyobb, emiatt igazán érdemes ECDL táblázatkezelési képzéseken részt venni, ahol a Excel használatában egy magasabb szintre léphetünk.

A Microsoft Excel a céges adminisztrációk elengedhetetlen eszköze. Nem csak egyszerű táblázatkezelésre és nyilvántartásra alkalmas, hanem matematikai műveletek elvégzésére, diagramok generálására és különböző adatbázis feladatok ellátására is.

A matematikai műveletek alkalmazása a legkülönbözőbb feladatok megkönnyítésében játszik szerepet. Nem csupán az összeadás, kivonás, szorzás és osztás műveleteire kell gondolni. Az Excel gyakorlatilag számtalan függvényt képes kezelni, amelyek megfelelő definiálásával mindennemű matematikai számítást el tudunk végezni. Csak a legegyszerűbbeket említve; az Excel képes például egy oszlopból vagy sorból egy kattintással kiválasztani a legkisebb vagy legnagyobb értéket, képes átlagot számolni, képes megadott feltételek alapján elvégezni a legkülönfélébb definiált matematikai műveleteket… Gyakorlatilag mindent elvégezhetünk a segítségével egy perc alatt, ami korábban számológéppel egy napig tartott volna.

Ráadásul a statisztikák elkészítése sem vesz igénybe többet két percnél. A megfelelő sorok és oszlopok kijelölése után már csak a megfelelő beállítások elvégzése van hátra, ilyen módon egy-két perc alatt diagramokat, grafikákat generálhatunk, amelyek kiválóan használhatók a legkülönfélébb kimutatásokban.