Találd meg a számodra tökéletes sportot!

Ha eddig még nem tudtad rászánni magad a rendszeres sportra, akkor nagy valószínűséggel nem is jó sportot választottál. Hogy tényleg élvezd is azt, amit csinálsz, a legjobb, ha a számodra leginkább ideális sport mellett teszed le a voksod, avagy amiért egyébkéntis lelkesedsz, azt keresd a sportban is. Kezdetnek például nem rossz, ha tisztában vagy legalább azzal, hogy kint vagy bent tartózkodsz-e szívesebben, a hideget vagy inkább a meleget bírod-e jobban, valamint, hogy fontos-e számodra a győzelem.

[wp_ad_camp_1]

Mielőtt még tényleg fejest ugranál a mozgásba, érdemes kitűnni a céljaidat és ismerni a korlátaidat. Amennyire csak lehet igyekezz objektíven megállapítani, hogy mire vagy képes jelen pillanatban, és mire szeretnél képes lenni például néhány hét vagy hónap múlva. A fizikumodat érintő események, betegségek figyelembe vétele mindig kulcsfontosságú, mivel a túlterheléssel többet ártasz, mint használsz.

Azt is el kell döntenek, hogy egyéni vagy csapatsportot űzöl-e szívesebben. Utóbbiak például jó lehetőséget kínálnak rá, hogy új embereket ismerj meg, kivedd a részed a közös sikerből vagy kudarcból, sőt még inspirálóan is hathat társaid lelkesedése, ha Te magad néha meg is hátrálnál. Persze akkor sincs baj, ha egyedül jobban érzed magad. A Te sportot lehet így a biciklizés, az úszás vagy a futás, az otthoni aerobik.

Mielőtt még bármit is elhatároznál, először is tájékozódj, avagy nézz körül, hogy milyen lehetőségek vannak a környékeden. A helyi klubok, konditermek és tanfolyamok olyan sportokat is kínálhatnak, melyeket talán direkt neked találtak ki. Az internetes keresgélés, a telefonos érdeklődés szintén eredménnyel járhatsz. Ha pedig valahová bérletet váltasz, akkor az még egy plusz motivációs erővel bír, hiszen ha már fizettél, akkor vedd is el azt, ami a tiéd.