Tartsd be az otthoni edzés szabályait!

Az otthoni edzés előnye, hogy bárki számára és bármilyen formában elérhető. Sok nőnek és férfinak alapvetően zsírégetésre, vagy erősítésre van szüksége, amihez kiváló inspirációt, és segítséget nyújthatnak az interneten elérhető videók. Hely, pénz és egyéni igény kérdése, milyen sport eszközre ruházunk be az otthoni edzés érdekében. Először a sportfelszerelést vedd meg, a későbbiekben viszont mindenképpen jól jöhetnek a különféle méretű súlyzók, vagy az otthon is tárolható fitneszgépek.

A legfontosabb aranyszabály a rendszeresség, ami a hatékonyság érdekében nem maradhat el. Senki sem fog fogyni, vagy izmosodni attól, hogy hetente egyszer nekiáll tornázni. Ez csak annyira elég, hogy átmozgassuk a testünket. Az otthoni torna kényelmes, mert rugalmas, és egyénhez igazítható, de emiatt veszélyes is, hiszen ha nem vagyunk elég kitartóak, akkor hajlamosít rá, hogy lemondjunk róla. Az edzést napi rutinná kell tenni, csak így érhető el folyamatos fejlődés.

Ha erősen hajlamos vagy a halogatásra, esetleg a lazsálásra, akkor az otthoni tornát nem neked találták ki. Az otthoni megoldás csak azoknak megfelelő, akik maximalizmusra törekszenek, és képesek rávenni magukat a mozgásra. Ellenkező esetben jobban jársz, ha inkább társaságban indulsz sportolni, így az otthon kényelme, egy kis fáradtság, valamilyen plusz feladat nem befolyásol az edzésben.

Otthon jóval nehezebb követni a fejlődést, hiszen ha mindig ugyanarra a videóra tornázol, akkor idővel azt veheted észre, hogy egyre jobb vagy, de nehezen tudod meghatározni, hogyan és mikor lépj tovább. Nem jó, ha túlterheled magad, de az sem, ha nem erőltetsz semmit, hiszen így nem is tudsz fejlődni. Otthon persze nem lát senki, de elég, ha magadnak akarsz megfelelni, ezért nem hagyod el utolsó gyakorlatokat, mert nincs kedved hozzájuk.