Tavaszra várva

Remélhetőleg hamarosan vége a télnek és tavaszba fordul az idő. Amikor a természet megújul, mi magunk is vágyunk az újra, a megújulásra, a hosszú szürkeség után valami színesre.

[wp_ad_camp_1]

Így vagyunk ezzel az otthonunkban is: A tavaszi nagytakarítással is valamiféle megújulást remélünk. Azt nem tehetjük meg, hogy minden évben felújítjuk a lakást, de ügyes praktikákkal, apró trükkökkel vihetünk valami újat és színeset a már kissé egyhangú hétköznapokba.

Akinek időszerű, már egy festéssel is sokat tehet a változatosság, a frissítés érdekében. Akinek ez épp nem aktuális, feldobhatja a nappalit, vagy a hálót, esetleg a gyerekszobát egy-egy fali matricával, ezek ma úgyis annyira divatosak és kedvünkhöz, ízlésünkhöz választhatjuk meg őket. Létezik virágot mintázó, kávéscsészét elénk varázsoló, non figuratív, szívecskét, léggömböket, fát, kagylót ábrázoló, az ötletek tárháza végtelen. Ha lecseréljük a lakástextileket valami vidám színűre, sőt színben összehozzuk az asztalterítőt a függönnyel, a díszpárnával, máris sokat tettünk a hangulat érdekében.

Ilyenkor tavaszt várva szomjazzuk az üde virágokat, az illatukat: vegyünk néhány cserép jácintot, nárciszt, tulipánt, tegyük őket egyforma, vidám színű kaspóba és tegyünk egy-egy cseréppel a lakás különböző pontjaira.

Vegyünk vidám, színes kávéscsészéket, reggeliző szettet, tányéralátétet, és terítsünk ezzel, meglátjuk, hogy szebben indulnak a reggelek.

Ha unalmas a lakás, rendezzük át, adjunk új formát a helyiségeknek. Végezzünk alapos nagytakarítást, pincétől a padlásig, vegyünk új illatosítókat, van, ami meghatározott időnként szórja az illatát a lakásba. Ha otthon vagyunk, hallgassunk vidám zenét.

Ha ezeket az apró praktikákat bevetjük, máris vidámabban várjuk a kikeletet, és kicsit megújult környezetben ér bennünket a tavaszi megújulás is.