Testi betegségekhez társuló pszichés tünetek

Ha valamilyen krónikus betegségben szenved, akkor előfordulhat, hogy pszichés problémák jelentkeznek, ezek viszont gátolják a betegségből történő kigyógyulást és képesek a tüneteket is súlyosbítani. Ilyenkor nehéz eldönteni, hogy a rossz fizikai állapotot mi váltja ki inkább, a betegségtől való szorongás, a fájdalom vagy a rossz közérzet. Ha ezek a tünetek sokáig fennállnak, akkor sajnos a pszichére nagy hatással lehetnek.

[wp_ad_camp_1]

A testi betegségekhez társuló pszichés tünetek elég gyakoriak, de ezekbe nem szabad beletörődni, minden állapot javítható, a rossz hangulat és a reménytelenség nem tarthat örökké. Ha pszichiáterhez fordul, az szakértelmével garantáltan segíteni tud önnek, és a Belvárosi Orvosi Centrumban ráadásul a légkör is nyugodt, tehát barátságos körülmények között elmondhatja panaszait pszichiáterünknek, aki segít majd önnek leküzdeni a pszichés tüneteket. A pszichiáter felméri a pszichés állapotot, és ellenőrzi, hogy a betegségére megfelelő kezelést kapott-e. Ilyenkor a pszichiáter kikérdezi a páciens, laborvizsgálatokat végez, és esetleg konzultál más orvosokkal is.

Amennyiben az alapbetegség kezelése nem megfelelő, konzultálni kell a szakorvossal, amely előírta a kezelést, és változtatni kell azon mihamarabb. Ha nem megfelelő a terápia, az azért van, mert a beteg nem működik mindig együtt, és a beteg nem mindig követi az előírt utasításokat. Ebben is segíteni tud tehát a szakember. Amennyiben többet szeretne megtudni a pszichés tünetekről és klinikánkról, a Belvárosi Orvosi Centrumról, érdemes lehet fellátogatni weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t. Ha kérdéseket szeretne feltenni, ezt bátran megteheti, csak vegye fel a kapcsolatot barátságos ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 30 870 74 27 telefonszámot.