Tippek, hogy ne üldözd el vendégeid a hagymaszaggal!

Legtöbbet szeretjük a vöröshagymát és a fokhagymát is, melyek fogyasztása számos jó hatással van az egészségünkre. Sajnos a gyógyító folyamatokat éppen azok az anyagok váltják ki, amelyek minden alkalommal problémákat okoznak, melyek a kellemetlen szagú leheletért felelősek. Nem kell viszont a szag miatt lemondanod a hagymáról, fogadd meg tanácsainkat, melyek által ó rövid idő alatt semlegesítheti a szájban maradó szagot!

[wp_ad_camp_1]

Egy jó adag meleg étel segít megszüntetni a hagymaevés utáni szájszagot, de ha ez nem segítene, akkor vegyél magadhoz csokit, ugyanis hosszabb ideig megmarad a rossz szag, ha valaki nem fogyaszt utána szénhidrátot. Pár kocka csoki vagy egy szelet sütemény megoldja a problémát és még finom is, de a rágógumi is segíthet, mivel fokozza a nyáltermelést, így pedig enyhíti a kellemetlen szájszagot. Fontos persze az is, hogy hagyma után igyunk sok vizet, limonádét vagy zöld teát. Egy korty vodka viszont ugyancsak enyhíti a hagymaszagot. Idd meg bátran vagy egyszerűen csak öblítsd ki vele a szádat, hiszen az alkohol elpusztítja a szájban a baktériumokat.

A szájhigiéniai módszerek szintén segítségedre lesznek. Mosd meg úgy a fogaidat, hogy a fogmosás legalább 2 percig tartson, de a szájvízről se feledkezz meg. Legalább 30 másodpercen keresztül tartsd azt bent, közben mozgasd ide-oda, végül köpd ki! A fogselyem vagy fogköztisztító kefe a fogak közti réseket is kitisztítja, azaz szintén segíteni tud.

Az is igaz viszont, hogy sokszor a hagyma szaga a bőrünk pórusaiban és a ruhánk anyagában is megtelepszik nem csak a szánkban. Ilyenkor segíthet a parfüm vagy a borotválkozás utáni szer, melyek közömbösíteni tudják a szagot. A hagymára emlékeztető ruhadarabokat azonban minél hamarabb mosd ki, ez az egyetlen hatékony megoldás! Vállald fel az apróbb kellemetlenségeket és válaszd mindig a friss hagymát!