Tisztítsa házilag az eldugult lefolyókat

Lefolyó dugulás

Minden háztartásban néha elromlanak dolgok, amiket meg kell javítani. Sokan azonnal szerelőt hívnak, de vannak olyan házi praktikák, amelyekkel mi magunk is orvosolni tudjuk a problémát. Ilyen lehet például amikor eldugul a lefolyó.

Az eldugult lefolyó tisztítása házilag is megoldható. Mielőtt mástól kérnénk segítséget egy ilyen helyzetben, nem árt ha kipróbálunk néhány ház praktikát. Ezek a praktikák sok esetben működnek és költséghatékonyak is. A mosdó vagy a mosogató eldugulásakor először a szifont kell ellenőrizni, szétszedni és kitisztítani. Hogyha szétszedjük a szifont, akkor láthatjuk majd, hogy hol az a szennyeződés, ami a dugulást okozta és kikaparhatjuk onnan.

A kád esetében már bonyolultabb a helyzet, mivel ott bonyolultabb a rendszer, ezért jobb ha itt más technikát alkalmazunk. Házilag készíthetők olyan szerek, amelyek sokat segítenek kisebb dugulások esetén. Körülbelül egy evőkanálnyi szódabikarbónát tegyünk forrásban levő vízbe és öntsük a lefolyóba. Víz helyett ecetet is használhatunk, így még hatékonyabb lesz az eredmény. Öntsünk a lefolyóba egy fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet és miután nem habzik annyira, öblítsük le forró vízzel a lefolyót.

Ki gondolta volna, hogy a pezsgőtabletta vagy protézistisztító is gyakran segít az eldugult lefolyón? Nincs más dolgunk, mint két vagy három tablettát bedobni a lefolyóba és meleg vizet engedni rá, addig amíg a lefolyócső teljesen kitisztul. Hogyha a duguláson ez nem segít, akkor a tablettákra öntsünk egy pohár ecetet és hagyjuk állni kb. tíz percig majd forró vízzel mossuk át a lefolyót.

Hogyha eldugult lefolyóval van dolgunk, akkor próbáljuk ki a fent leírt házi praktikák egyikét és meglátjuk majd, hogy eredményes lesz a munkánk. Sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás, mint kihívni egy szerelőt.