Többé nincs alvászavar, nincs idegesség

Manapság a sok stressz, az állandó rohanás és számtalan egyéb ok miatt nagyon sokan panaszkodnak alvászavarokról. Emiatt némelyek azonnal a gyógyszertárba mennek, altatókhoz nyúlnak, amíg mások alternatív gyógymóddal, esetleg természetes házi szerekkel próbálkoznak. Azt viszont tudni kell, hogy a tabletták csak átmeneti megoldást adnak, ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk kezelni a problémát, azt a gyökerénél, azaz az okoknál kell megszüntetni.

[wp_ad_camp_1]

Az alvászavarnak természetesen számtalan oka lehet, ám az egyértelmű, hogy a legjobbat akkor teszünk magunknak, hanem a mesterséges anyagokat választjuk, hanem a természet patikájához fordulunk segítségért. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pér tippet olvasóink számára az alvászavarok és az idegességi problémák megszüntetésére.

Az egyik hatékony megoldás a teakeverék macskagyökérből és citromfűből, ami egy olyan lazító hatású folyadék, ami oldja a lelki görcsöket az elkészítése pedig gyors és igazán egyszerű. A hozzávaló mindössze 10 gramm macskagyökér és 10 gramm citromfűlevél, amit össze kell keverni és leönteni 2 teáskanálnyit negyed liter forró vízzel. 10 percig pihentetjük, leszűrjük és készen.

A másik hatékony, természetes megoldás, ha macskagyökeret teszünk a fürdővízbe. Ez alvászavaroknál és idegességnél is hasznos, nagyszerű kiegészítője a fent említett főzetnek. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy 100 gramm macskagyökeret egy liter forró vízzel felöntünk, majd 10 órát állni hagyjuk és ezután az egészet leszűrjük. A folyadékot a fürdővízhez adjuk, ami ha lehet 38 °C-os legyen és a fürdési idő legalább 15 percen át tartson.

A tea és a fürdő mellett még rendkívül hasznosak a macskagyökércseppek is, amelyek úgy hatnak, mint az említett macskagyökértea, viszont könnyedén beszerezhetjük a gyógyszertárakban.