TRX, avagy a legújabb edzés őrület férfiak számára

Az edzés bár nagyon hasznos és remekül formálja a testet, de sokak számára kín jelent. Nem csak azért, mert furán érzik magukat a teremben, ahol igazi izomemberek feszítenek, hanem azért is mert egyszerűen sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy eljárjanak otthonról, erre már nem marad egy csepp idejük sem. Egy saját edzőterem megvalósítása pedig nem kevés pénz, nem sokan engedhetik meg maguknak. Az új edzést segítő eszköz és módszer, a TRX azonban segíthet mindenki számára, aki otthonában szeretné magát formába hozni.

[wp_ad_camp_1]

A TRX egyik nagy előnye, hogy könnyű, nem éppen a nagyon súlyos darabok tárházát gazdagítja, így még a szállítási díj is minimális nem kell ezreket perkálnod csak azért, hogy egyáltalán kiszállítsák, saját magad is nyugodtan haza tudod vinni az üzletből. Valamint könnyedén hordozható is, hiszen tulajdonképpen egy kétfelé ágazó kötélről van szó, mindig magaddal viheted bárhová is utazol.

A TRX esetében fontos, hogy nem kell semmilyen előképzettség, a kezdők is tudják használni, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő edzettségi szintet. Akkor is megfelel, ha vékonyka és akkor is ha már megfelelő izomzatát szeretné még nagyobbra növelni. Mindezek mellett még nyújtásra is alkalmas a legtöbb edzőgéppel ellentétben, sőt még a bemelegítésnél is hasznát vehetjük, egy komplett edzés mozgássorát végig lehet általa csinálni.

A TRX az az edző eszköz amihez nincsenek súlyok, ami nem csak a mobilitása miatt fontos, hanem azért is, mert mindenki a saját testét használhatja súlynak, elkerülhetőek így a sérülések és sérvek, nem tudjuk olyan könnyen túlterhelni magunkat. Tudni kell, hogy a saját súllyal való munka határozott és szálkás izomzatot eredményez. A TRX emellett minden izomzatot megmozgat, mivel egy fellógatott kötélről van szó, tehát az eszköz nem stabil. Abban az esetben pedig, ha a saját egyensúlyunkat nem a gép biztosítja, hanem magunknak kell azt megtenni, akkor komoly plusz izommunkát is ki kell fejteni, extrán égetjük a zsírt.