Új-Mexikó csodálatos kisvárosai

A Chihuahuan-sivatagtól a Sangre de Cristo-hegységig Új-Mexikó olyan jellegű tájakkal büszkélkedhet, amelyek a vadnyugatra emlékeztetnek. Sőt, valójában a hollywoodi filmek is gyakran ábrázolják ezt a területet. A terület 1912-ben vált az Egyesült Államok részévé.

[wp_ad_camp_1]

Új-Mexikó jelentős spanyol kultúrával büszkélkedhet, az úttörők által tervezett bányavárosokkal, valamint az őslakosok ősi emlékeivel, akik ezen a földön szabadon sétáltak. Santa Rosa apró városa, Guadalupe megyében található, a 66-os útvonalon tökéletesen megközelíthető. Valójában az ikonikus autópálya Santa Rosában a filmekben is gyakran megjelenik.  A The Grapes of Wrath filmének egy része is itt játszódik. A Route 66 Auto Múzeum autós rajongóknak és Amerika szerelmeseinek egyaránt tökéletes úticél lehet. A városban még rengeteg történelmi épületet látni, ott van például az 1909-es téglából épült Guadalupe megyei bíróság. Van egy egyedülálló búvárhely a városban, ahol búvárkodhat, hogy felfedezze a mélységeket, vagy egyszerűen csak úszkálhat, ha éppen ahhoz lenne kedve.

Galisteo, Santa Fe megyében, méltányos részesedéssel rendelkezik a film világában. Még a Thor című fantasy-filmet is részben itt filmezték. De ez több, mint egy szép hely. Galisteo-ban is vannak olyan történelem szeletek, mint például a Casa Grande Trading Post. És ha ön is ki akar menni a sivatagi tájba, akkor a Galisteo-medencékhez gyalogos ösvények és hegyi kerékpárútvonalak vezetnek. Jemez Springs nyugodt és festői városa a Santa Fe Nemzeti Erdőben található; a városnak hosszú története van, és úgy gondolják, hogy az elmúlt 4500 évben lakott volt. Ez a terület a Jemez Állami Emlékműnek ad otthont, valamint a 1621-ben épült San José de los Jemez templom romjainak, ezért itt is talál majd jobbnál jobb látnivalókat.