Új-Zéland legszebb kisvárosai

Új-Zéland, a Csendes-óceán egyik szigetországa. Úgy tűnik, hogy a gyönyörű földterület minden vonzereje és tevékenysége arra ösztönzi az utazókat, hogy többet lássanak belőle. Barlangászat, ugrálás, bungee jumping, síelés, túrázás – csak nevezze meg hogy mit szeretne, és megkaphatja. Új-Zéland elbűvölő természeti szépsége miatt nem csoda, hogy a turisták kedvence. Mindezen ragyogás mellett van egy maroknyi rendkívül karizmatikus kisváros Új-Zélandon, amelyek kötelező látogatás.

[wp_ad_camp_1]

Az új-zélandi „Steampunk fővárosa”, Oamaru a viktoriánus építészetről, a visszafogott légkörről, a művészi kultúráról és a pingvinekről híres. A legtöbb látogatót érdeklik a pingvin telepek, de egy kicsit hosszabb ideig maradnak, hogy megcsodálják a művészi hangulatot, a sok butikot és a mindent átfogó steampunk jelenetet. Az Alpok és az óceáni kerékpárút végső megállóján egy napos kirándulást tehet a történelmi pálya egy részén, vagy bevállalhatja magát a teljes 4-6 napos utat is. A Bushy Beach a rendkívül ritka sárga szemű pingvinek helyszíne.

A közönséges ember számára Taihape az új-zélandi „gumicsizma főváros”, de ez az egyszerű város az adrenalin és a kertészet szerelmeseinek a Mekkája. Ha kedveli a kertészetet (vagy nem), látogasson el a négy klasszikus kert egyikébe – Kiri Kiri-be, Rongoiti-ba, Titoki-ba és Waltoka-ba. Ha valami kalandosabbra vágyik, próbálja ki a fehérvízi raftingot, az abseilinget, a jet hajózást és a lovaglást. A festői tóparti város, Wanaka, Új-Zéland érintetlen, masszív déli szigetén található és az ugyanazt a nevet viselő folyóról nevezték el. Itt található a félelmetes, inspiráló Mount Aspiring Nemzeti Park, amely több vízesés, gleccser és fenséges csúcsok otthona. Néhány sípálya a park közelében található, a város mellett pedig a híres szobrászati ​​galéria és a szabadtéri labirintus, a Puzzling World is megtalálható.