Ülj fitball labdán, nem fogod megbánni!

A fitball az a sport eszköz, ami már pár éve elkezdte hódító útját. Sokan be is szerezték, nagyon helyesen. Ha neked viszont még nincs ilyen remek kis ülőkéd, vagy nem tudod, hogy miért is olyan jó választás, akkor olvasd figyelmesen cikkünket és minden kérdésedre választ fogsz kapni.

[wp_ad_camp_1]

A fitlabda először is alkalmas a hatékony alakformálásra, emellett gyógytornára és zsírégetésre is. A labda javítja az egyensúlyérzéket, és ami a lényeg, hogy alaposan megdolgoztatja a mélyizmokat is. Ez azért lehetséges, mivel erőt kell kifejtened, amikor ránehezedsz, így viszont észrevétlenül is felfrissül a szervezeted, ha használod. Hosszú távon egyértelműen formában tarthatod magad vele kívül is és belül is egyaránt. Fontos tudni, hogy kíméli a gerincet, valamint a csontokat és az ízületeket, ezért még az idősebbek is bátran használhatják.

Ha úgy döntöttél, hogy szívesen erősödnél fitlabdával, és szereted a változatosságot, akkor szerencséd van, mivel többféle edzésforma is végezhető a segítségével! Vannak például remek izomfejlesztő, állóképességet növelő, sőt még mélyizom-erősítő gyakorlatok is. A labdán való rugózásnak hála igazán nagyfokú intenzitást érhetsz el, persze az apró, ismétlődő mozdulatokkal is eredményes lesz a mozgás, csak épp másként.

A labda nagy előnye, hogy szék helyett is használható. Egyszerre erősíti, ám mégis kíméli a hátizmokat, mert szabadon váltogatható rajta a testhelyzet, avagy nem éri folyamatos terhelés mindig ugyanazon a helyen a hátat, ami nagyon fontos. Ne lepődj meg, ha először kényelmetlennek tűnik, a legtöbb ember csak fél óra hosszáig tud rajta ülni, az edzettebbek már másfél órát is kibírnak.

A fitball hatékony tartásjavító, gerincre ható tulajdonsága miatt az orvosok is kifejezetten egészségesnek tartják a használatát. Ha szeretnéd kipróbálni, akkor legyél ügyes, csak lassan ereszkedj rá, és először is keress egy biztonságos pozíciót, ahol megy az egyensúlyozás.