Utángyártott vagy eredeti tintapatron

Gyakran még a szakértőket is megosztja, hogy eredeti vagy utángyártott termékkel jár-e jobban a vásárló. Alapvetően egyik sem rosszabb, mint a másik, mivel mindkettőnek megvannak a maga előnyei, hátrányai. Az alábbiakban ezeket nézzük meg.

[wp_ad_camp_1]

Utángyártott tintapatron – Azok a tintapatronok, amik a nyomtató gyártója által lettek elkészítve, azokat eredeti tintapatronoknak nevezzük. Talán még kifejezőbb, ha az OEM kifejezést használjuk, ami az angol Original Equipment Manufacturer, vagyis magyarra lefordítva Eredeti Felszerelés Gyártó rövidítése. Azért is szerencsésebb az OEM kifejezést használni, mert így úgy tűnhet, hogy minden más tintapatron hamis. Holott ez nem igaz, az utángyártott tintapatronok egyáltalán nem hamisak. Az utángyártott termékekről azt kell tudni, hogy nem a nyomtató gyártója készíti őket. Természetesen bizonyos szabályokat az utángyártott termékek gyártóinak is be kell tartani. Ilyen például, hogy nem tüntethetik fel termékeiken az OEM jelzést, mivel akkor hamisítást követnének el.

Az utángyártott termékekben az az igazán vonzó, hogy sokkal olcsóbban lehet hozzájuk jutni, mint az eredeti termékekhez. Az sem ritka, hogy az utángyártott tintapatronok tizedannyiba kerülnek, mint az eredetiek. Minőség kapcsán nincs nagy különbség, a mai tintapatronok egészen jó minőségű nyomtatásra képesek, azonban a kritikusok gyakran pont azt emelik ki, hogy nem megfelelő minőségben képes nyomtatni. Tény, hogy az utángyártott tintapatronok esetében gyakrabban kell hiba faktorral számolni, azonban anyagilag még így is jobban megéri utángyártottat vásárolni. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a patronvilag.hu webáruházba, ahol a teljes kínálatot is meg tudja tekinteni utángyártott és eredeti tintapatronok terén.