Vágykeltő parfümök

Vajon valóban léteznek az úgynevezett vágykeltő parfümök vagy a reklámipar járatja velünk a bolondját? Ennek a kérdésnek jártunk utána egy szakértő segítségével.

[wp_ad_camp_1]

A http://parfumcenter.hu/ szakértője azt állítja, hogy a vágykeltő parfümök egyértelműen léteznek, vagyis a szexuális vonzalom gyakorlatilag üvegcsébe zárható. Noha ez lehet illúzióromboló, ha szeretünk hinni a szerelem csodálatos erejében, a vágy megszületését mégis kicsit meg lehet segíteni.

Ettől függetlenül nem szabad csodaszerként vagy valamilyen vegyi „fegyverként” értelmeznünk a vágykeltő parfümöket. Általában a pézsmás és ámbrás illatok rendelkeznek vágyfokozó hatással, amelyek az emberi agyban képesek kifejteni a hatásukat.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy némi jóakarattal minden parfümöt vágykeltőnek nevezhetünk, hiszen minden kellemes illat az ápoltság és a vonzalom jelét hordozza magán. Egy kellemes illatú hölgy vagy úr felhívja magára az ellenkező neműek figyelmét, még ha ez nem is mindig tudatos egyik fél részéről sem.

Nem könnyű meghatározni, hogy melyik parfümök lehetnek ilyen hatással az ellenkező nemre. A pézsma és az ámbra jelenléte nem egyértelmű kritérium, ezért további tulajdonságok megismerése ajánlott, ha vágykeltő parfümök szeretnénk választani. Általában azok a parfümök keltenek vágyat az ellenkező nem képviselői körében, amelyek úgynevezett meleg és nehéz illatok közé sorolhatók. Ezek kétségtelenül hatékonyak a vágyak fokozásában, akár fiakról, akár nőkről is legyen szó. Azonban arról az apró tényről ne feledkezzünk meg, hogy önmagában a parfüm kevés, ráadásul a nemi érdeklődés intenzitása nem fokozható a parfüm mennyiségének növelésével. A több parfüm nem jelent feltétlenül több udvarlót, sőt a túlzottan intenzív illat már riasztóan hat.