Vajon okozhat hányást az anyatej?

A szülővé válás nagyon sok minden von maga után, ugyanis teljes mértékben felelősséggel tartozunk egy olyan kis csöppség iránt, aki még kiszolgáltatott és magatehetetlen, így csakis a szülői törődéstől függhet.

[wp_ad_camp_1]

Egy gyermek számára a legjobb és legkönnyebben emészthető táplálék az anyatej. Így a legjobb, ha egy anya nem veti el a szoptatást, ugyanis sokkal nagyobb bukást érhetünk el különféle tápszerekkel, illetve a cumisüvegből való táplálás során. Ugyanis, ha nem a szoptatás által tápláljuk a gyermeket, akkor könnyen előfordulhat, hogy rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű táplálék a gyomorba kerül. Illetve még a már szelepes cumik kialakítása esetén is megtörténhet, hogy nagyobb mennyiségű levegő kerül a gyomorba. Amely később komoly problémák okozhat a baba számára, ugyanis hasi fájdalmakat generálhat. Tehát szoptatás esetén igen kevés az esélye annak, hogy a baba rosszul lenne a tápláló anyatejtől. Viszont abban az esetben, ha az anyatejet cumisüvegből adjuk a babának, akkor már számolhatunk ilyen következményekkel. Ugyanis az anyatej könnyen romlandó, a baba gyomra pedig fokozottan érzékeny. Így állott anyatej esetén már igen komoly problémák állhatnak fel, és a baba különféle okoknál fogva rosszul lehet tőle.

Mivel a anyatejben rövid idő alatt elszaporodhatnak a baktériumok, melyet a baba gyomra nem tud megfelelően feldolgozni. Fontos tudni való, hogy a lefejtet anyatejet 24-nál tovább nem lehet tárolni mélyhűtés nélkül. Viszont abban a 24 órában is biztosítani kell a steril edényt, azonnali lehűtést, megfelelő alacsony hőmérsékleten való elzárást. Sajnos ez a legtöbb esetben nehezen valósítható meg. Talán ezért is mondhatjuk azt, hogy otthoni tárolás esetén mélyhűtés nélkül a 12 óra az, amely mellett biztonságosan felhasználhatjuk a fejtet anyatejet.