Válaszd a megfelelőt! Ezt jelképezi a rózsa színe

Vörös rózsát vegyünk vagy inkább fehéret? Nem árt otthon lenni a virágokkal kapcsolatos etikettben, hiszen könnyen kínos helyzetbe kerülhetünk, ha rosszul választunk. A legnépszerűbb virágok közé tartozó rózsáknak is megvan a saját szabályrendszerük, hogy milyen alkalomra melyiket illik adni.

[wp_ad_camp_1]

A vörös rózsák nem okoznak túl nagy fejtörést, hiszen a szerelem színével nem lehet nagyot tévedni. A romantikát ezzel a virággal jelképezni évszázadok óta divatban van és még ma is jó választás első randevúra ajándékozni vagy régóta összetartozó párok esetében időnként ezzel meglepni a másik felet, hogy a romantika szikrája ne hunyhasson ki.

Azt már kevesebben tudják, hogy a sárga rózsa a barátságot, az örömet szimbolizálja, illetve betegeknek szokás adni jobbulást kívánva. Ennek magyarázata nagyon egyszerű: a sárga színt ősidőktől fogva a napfénnyel, a boldogsággal, jókedvvel kapcsolják össze.

A rózsaszín a szeretet, a hálát és az elismerést fejezi ki. Egyszerre méltóságteljes és bájos, sötétebb rózsaszínben a rózsa tökéletes a hála, a köszönet kinyilvánítására. A lila rózsákkal azonban legyünk óvatosak, mély árnyalatukkal ezek a királyi pompához kapcsolódnak elsősorban.

A fehér rózsák a tisztaság, az ártatlanság, az együttérzés jelképei. Korai hagyományok szerint a szerelmet szimbolizálták, ám napjainkban már sokkal inkább a menyasszonyok virágai, akiknek kezében az erényt jelképezik. Ugyanakkor megtestesítője lehet a tisztelet kifejezésének is, sokan részvétnyilvánításhoz választják.