Válogass a legjobb téli sportok között!

Jégkorcsolya: Ez a remek téli sport minden szempontból kifejezetten jót tesz a testnek, ráadásul bármilyen életkorban elkezdhető, akár egyedül, akár csoportosan. Amennyiben nem szeretnél speciális ugrásokat végrehajtani, akkor egy alacsony terhelésű sportról beszélhetünk, ami elsősorban az alsó részeket erősíti, eközben pedig gondoskodik a bőséges zsírégetésről is. A korcsolya szerelmesei tudják, hogy ha egész télen hódolnak a szenvedélyüknek, akkor tavasszal meglesz a jutalmuk is!

[wp_ad_camp_1]

Sífutás: Ez a remek sport egyszerre növeli az állóképességet és égeti a zsírt, méghozzá nem is kicsit. A sífutás tulajdonképpen aerob edzésnek felel meg, tehát megállás nélkül kell haladnod egy bizonyos ideig vagy egy adott távolság megtételéig, így a szíved kénytelen lesz folyamatosan fokozott oxigénellátást biztosítani az izmaidnak. A combot, a fart, a vádlit, sőt még a bicepszet és tricepszet is kitűnően formálja. Egy 68 kg-os ember szervezete óránként így 500-640 kalóriát éget el.

Síelés: Az egyik legnépszerűbb téli sportról van szó. A havas lejtőkön való lesiklás gyors és intenzív igénybevételt jelent. 2-3 perces megerőltetés után már jöhet is a szabad csúszás adrenalinnal párosuló érzése. Az elülső combizmot, a vádlit, a csípőt, valamint a lábfejet mozgatja át leginkább, de az alhasra és a karokra is szükség van az irányításhoz. A síelés jól fejleszti az egyensúlyérzéket, de még a hajlékonyságot is. Segítségével óránként 360-570 kalóriától lehet elégetni.

Snowboard: Az elülső és a hátulsó combizom, a boka és a lábfej az, ami itt igénybe van véve, illetve az alhas, ami az egyensúly megtartásában vesz részt. Ha még csak most szeretnéd kipróbálni, akkor fontos, hogy ne akarj menőzni, avagy kezdő szintnek megfelelő pályát válassz, kerüld a sérülések kockázatát. Deszkavásárlásnál ne az ár legyen az elsődleges szempont, tartsd szem előtt, a testi épséged!