Várd házi készítésű chipsszel vendégeid!

Ha nem szívesen tálalsz fel vendégeid előtt boltból vásárolt ropikat, de eddig mertél nekiállni házilag chipset sütni, akkor most segítünk! Csak kövesd tanácsainkat és biztosan le fogod venni barátaidat a lábukról vendégváró falatkáiddal.

[wp_ad_camp_1]

A zöldségchipsek házi elkészítésével talán már Te is próbálkoztál. Ha számos nekifutásra is kudarcba fulladt az eredmény, mert odaégett a túl vékonyra vágott zöldség vagy nem sült át, ropogósnak pedig a legkevésbé sem lehetett nevezni, akkor sem szabad feladni, hiszen pár apróságnak tűnő tipp is sokat segíthet, hogy profira fejleszt a házi chip sütést.

Először is tisztázzuk le, hogy a ropi elkészítése teljes figyelmet igényel, hiszen könnyen megég, így ne csinálj párhuzamosan más tevékenységet emellett, nehogy elfeledkezz róla és újabb sikertelenség legyen az eredmény. Mindennek a kulcsa a zöldséghámozó vagy -gyalu, amivel pontosan olyan vastagságú, illetve vékonyságú szeleteket vághatsz, melyek éppen átsülnek majd a megadott idő alatt és finom ropogósak lesznek. Ha nincs megfelelő konyhai eszközöd, akkor először is szerezz be egyet, addig kár is próbálkozni!

A sütésre elsősorban a sütő javasolt, nem az olajban készítés, hiszen a sütő által sokkal egészségesebb a végeredmény, sőt rengeteg pluszkalóriát megspórolhatsz így. A felszeletelt zöldségeket persze meg kell forgatni olajban és ízlés szerinti fűszerek keverékében.

Mindig jó alaposan oszlasd el a teljes mennyiségen a páclevet. Ezután szórd a készülő rágcsát egy sütőpapírral bélelt tepsire, ami így biztosan nem fog letapadni. Magas hőmérsékleten, nagyjából 200 fokon aranybarnára kell pirítani a legtöbb zöldséget. A sütéshez tíz, maximum tizenöt perc bőségesen elég, több biztosan nem kell neki, de magad is láthatod, hogy amikor elkezd felhólyagosodni a chips, már biztosan jó!