Végbélrepedés fájdalmai és gyógyítása!

A végbélrepedés latin elnevezése fisszúra, és kisebb-nagyobb sebeket jelent a végbélgyűrűben. Gyakori okozója a kemény széklet, de okozhatják egyéb mechanikai tényezők is, gyakori hasmenés, vagy aranyerességhez kapcsolódó gyulladások. A fájdalom a legismertebb és leggyakoribb tünete, amely durván maró, görcsös és égő, de előfordul az is, hogy szúró, csípő jellegű.

A makacs végbélrepedés fájdalmai általában közvetlenül a székelés után jelentkeznek, de vannak olyan súlyosabb esetek is, amikor a fájdalmas görcs egész nap tart, vagy tarthat akár egyik székeléstől a következőig. Ez rendkívül kellemetlen és elsősorban fájdalmas tud lenni, így megkeserítheti a páciensek életét. A végbélrepedés egyik másik tünete a vérzés, ami mindig pánikot kelt az emberekben. Ha a proktológus idejében felírja a gyógyszereket és a kúpot, akkor a berepedés egy szempillantás alatt elmúlik, a közepesen súlyos végbélrepedések esetében érzéstelenítéssel fagyasztunk, ha pedig súlyos az eset és már végbélszűkülethez vezet, akkor már szükséges a műtéti beavatkozás.

Ha többet szeretne megtudni klinikánkról, a Belvárosi Orvosi Centrumról, vagy Dr. Egri Gábor proktológusról, akkor érdemes lehet fellátogatni weboldalunkat, a belvarosiorvosicentrum.hu-t, ahol a végbélrepedésről és egyéb végbélbetegségekről is olvashat bővebben. Online felületünkön is van lehetőség időpontkérésre, és mi visszahívjuk önt, csak töltsön ki egy űrlapot a nevének, telefonszámának és e-mail címének megadásával. Amennyiben kérdések merülnének fel, forduljon bátran ügyfélszolgálatunkhoz az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 30 870 74 27 telefonszámot tárcsázva. Klinikánkra is ellátogathat, hogy megnézze, milyen barátságos körülmények között történnek a kezelések, a címünk 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8, III. lépcsőház 2. emelet.