Virágok, amik júniusban nyílnak

Júniusban van az az időszak amikor a kertészek megtapasztalják a nyári mesés virágzás csúcspontját. Minden évben rengeteg különböző virág nyílik nyáron és tavasszal, de a legszebbek mindenképpen júniusban. Ismerje meg tehát, hogy mely virágokat találhatja meg nyáron teljes pompájukba.

[wp_ad_camp_1]

A napszerető kínai bazsarózsa (Paeonia lactiflora) egy nagyon elterjedt júniusi virág. Mindenki egyetért azzal, hogy az illatos, nagy, dupla virágok igazán kedvesek és szemet gyönyörködtetőek. Nagyon jó bónusz az, hogy ez az egyik leghosszabb életű évelő növény. A 2–9. zónába sorolva ez egyben a legnehezebb évelő. Talán az egyik hátránya, hogy nem szereti ha mozgatják; ha át kell ültetnie, akkor ezt ősszel kell elvégeznie, mihelyt a nyugalmi állapotba kerül. A lágyszárú gyökérű növény, a Hemerocallis ‘Stella de Oro’ népszerű liliom. Ez egy újabb növény, amelyet számos zónában (3–9) lehet termeszteni.

A következő virág, amit megemlítünk, az a Salvia. Rengeteg évelő salvia virágzik júniusban az északi kertészek számára, köztük a Blue Hill (Salvia x superba ‘Blue Hill’). A salvia nagy előnye, hogy könnyen termeszthető. Kisebb ellentmondás az, hogy a levelei bűzlenek egy idő után, bár az ilyen értékelések mindig szubjektívek. A borsó jégnövény (Delosperma cooperi) rövidebb lehetőséget biztosít a teljes napsütéses évelő növény számára. Ez a növény szétszórva fordul elő a talajtakarón, míg a lista többi virága teljesen függőleges növényi formájú. A Lavandula spp. valójában alcserje, de a kertészek gyakran évelő növényekként vagy gyógynövényként kezelik őket. Az angol levendula (Lavandula angustifolia) az egyik keményebb fajta. Termessze azt teljes napsütésben. Még azok is ismerik a legjobb tulajdonságát, akik nem kertészkedéssel foglalkoznak: leveleinek illatát, ami csodálatos és rengeteg helyen használják a levendulát illatosítóként.